Skip to main content

Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής: Νέο think tank από τον Κώστα Κιλτίδη

Πρόκειται για «μια ανοιχτή δεξαμενή σκέψης, τροφοδότης της πνευματικής και πολιτικής ζωής. Μακριά από κόμματα, αλλά με ταυτότητα και προτάσεις»

Μια νέα πνευματική και πολιτική δεξαμενή σκέψεως και ιδεών επιχειρεί να δημιουργήσει η Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής (Πρω.Συ.Π.), που πρόκειται σύντομα να προχωρήσει στη διακήρυξη της ταυτότητας λειτουργίας της. Το νέο think tank οργανώνει ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κιλτίδης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2007 και φιλοδοξεί να θέσει όλα τα μεγάλα ζητήματα του Ελληνισμού και της Κοινωνίας σε συζήτηση με προτάσεις και λύσεις. Έμβλημά της είναι το κραταιό φύλλο της Βελανιδιάς και τα τρία βέλη του Ελληνισμού. «Για το Έθνος, την Πατρίδα, την Πολιτεία και την Κοινωνία!», επισημαίνεται.

«Αφύπνιση, με Αναζήτηση και Στοχασμό για Αναγέννηση Πολιτική. Συνεχιστές του πολιτιστικού μας παρελθόντος, ως εγγύηση για την ύπαρξη Προοπτικής στο μέλλον. Κίνηση πολιτών ενσυνείδητων Ελλήνων, με Πατριωτική, Λαϊκή αντίληψη ζωής και Ελεύθερης δημιουργίας», συνεχίζει η ενημέρωση.

«Για Ασφάλεια- Ισονομία και κατοχύρωση της παραγωγής με όρους κοινοτισμού και διανεμισμού. Να ξανάρθει στο προσκήνιο ο Ελληνικός κόσμος, στο πολίτευμα, στην διανόηση και στην ευημερία των πολιτών», συμπληρώνεται.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για «μια ανοιχτή δεξαμενή σκέψης, τροφοδότης της πνευματικής και πολιτικής ζωής. Μακριά από κόμματα, αλλά με ταυτότητα και προτάσεις».

«Η δρυς είναι ίσως το ισχυρότερο δένδρο της ελληνικής χλωρίδας. Θέλαμε να συμβολίζει το κραταιό του ελληνικού κόσμου. Τα δύο βέλη, είναι της αρχαιότητος, της ύστερης εποχής και των βυζαντινών χρόνων. Το τρίτο είναι αυτό του νέου μύθου του ελληνισμού, του τρίτου πολιτισμού που άρχισε στον μεσοπόλεμο και διακόπηκε και μας είναι χρεωμένος...», καταλήγει η ανακοίνωση.