Skip to main content

Στις εκλογές η Πρωτοβουλία, συναντήσεις με κόμματα την άλλη εβδομάδα

Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας πολιτών που θα τη στηρίξει απαιτούνται συγκλίσεις και συνεργασίες, τονίζει η παράταξη.

Τη βούλησή της να συνεχίσει την πορεία που χάραξε ο Γιάννης Μπουτάρης και η παράταξη τα τελευταία χρόνια, με την κάθοδό της στις επερχόμενες εκλογές επιβεβαίωσε η δημοτική Ομάδα της «Πρωτοβουλίας» μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα.

«Προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πορεία και να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας των πολιτών που θα τη στηρίξει, απαιτούνται συγκλίσεις και συνεργασίες, πράγμα που επιπλέον επιβάλλει και ο νέος εκλογικός νόμος», τονίζει η παράταξη στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στο κείμενο αυτό συνεχίζει αναφέροντας ότι στο παραπάνω πλαίσιο, ο Γιάννης Μπουτάρης καλεί την επόμενη εβδομάδα -σε τόπο και σε χρόνο που θα ανακοινωθούν άμεσα- συνάντηση εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων, των δημοτικών παρατάξεων και της κοινωνίας των πολιτών της πόλης.

«Στόχος είναι να επιτευχθεί η ευρεία συμπαράταξη όλων των προοδευτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που ενδιαφέρονται να συνθέσουν τις διαφορετικές αλλά συγκλίνουσες προγραμματικές προτάσεις για μια ανοιχτή, εξωστρεφή και δημοκρατική Θεσσαλονίκη», υπογραμμίζει τέλος η «Πρωτοβουλία».