Skip to main content

Πρωτοβουλία της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης για το θέμα του ΤΙΤΑΝ

Συνάντηση για να περιοριστεί η αναστάτωση και να εξεταστούν όλα τα ζητήματα για την καύση των υπολειμμάτων ανακύκλωσης στην τσιμεντοβιομηχανία.

Πρωτοβουλία για το θέμα του ΤΙΤΑΝ ανέλαβε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε για αυτό τον λόγο με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Συλλόγων και αντιδήμαρχο του δήμου Παύλου Μελά, παρουσία του διευθυντή της κομματικής οργάνωσης, Θεόδωρου Καλλίτση, στα γραφεία της Μιχαήλ Καλού 6.

Αντικείμενο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ήταν να εξεταστεί η εναντίωση στην καύση των υπολειμμάτων ανακύκλωσης από την τσιμεντοβιομηχανία. «Εκτέθηκαν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την αποθήκευση και την καύση του υλικού RDF/SRF (καυσίμου από τα υπολείμματα ανακύκλωσης) και επισημάνθηκαν πρακτικές της εταιρίας τα προηγούμενα χρόνια, αναφορικά με τη διαχείριση και διάθεση λατομείων, ως ενδείξεις περιβαλλοντικής αδιαφορίας», τονίζεται στην ανακοίνωση της Διοικούσας.

Από την πλευρά της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης επισημάνθηκε ότι η κυκλική οικονομία και το καλύτερο περιβάλλον αποτελούν βασικές στρατηγικές στοχεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα σήμερα κατατάσσεται ως η 24η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακύκλωση και η δεύτερη στην ταφή απορριμμάτων στο περιβάλλον, παραχώνοντας στην ελληνική γη το 80% των αστικών απορριμμάτων και ανακυκλώνοντας μόνον το 15%. Ο στόχος της ΝΔ είναι έως το έτος 2030 να ανακυκλώνεται το 50% των απορριμμάτων και να ανακτάται το 30% από τα μικτά απορρίμματα και με απόλυτη περιβαλλοντική ασφάλεια να αξιοποιούνται ενεργειακά ή να θάβονται το 20% αδρανή υπολείμματα. Η εφαρμογή της νομοθεσίας, η τήρηση σταθεροτύπων και ο αποτελεσματικός έλεγχος για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτες», αναφέρει η Διοικούσα.

Μάλιστα τονίζεται ότι συστάθηκε η άμεση ενεργοποίηση του διαλόγου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πλήρη αξιοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εταιρική κοινωνική ευθύνη της κάθε επιχείρησης.

«Η Νέα Δημοκρατία Ν. Θεσσαλονίκης στοχεύει στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών και συνδέει τη λειτουργία της με την κατεύθυνση του κυβερνητικού έργου σε αυτό το στόχο», κλείνει η ανακοίνωση.