Skip to main content

Πρωτοβουλία βοήθειας από τη Θεσσαλονίκη στους πρόσφυγες

ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, Γιατροί του Κόσμου και Άρσις συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται στην Ειδομένη

Μια σημαντική ανθρωπιστική πρωτοβουλία βοήθειας προς τους πρόσφυγες από τη Συρία, που έχουν συγκεντρωθεί στη μεθοριακή περιοχή της Ειδομένης Κιλκίς αναλαμβάνουν η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση «Άρσις».

Με σύνθημα «Ας κάνουμε το ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή ευκολότερο», η ΧΕΝ και οι δυο οργανώσεις συγκεντρώνουν είδη, που μπορούν στοιχειωδώς να καλύψουν βασικότατες ανάγκες των προσφύγων, ώστε να συμβάλουν στην ανακούφιση των απίστευτων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Πρόκειται για είδη καθημερινής διαβίωσης, τα οποία συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία και παραδίδονται κάθε εβδομάδα στους «Γιατρούς του Κόσμου» και στην «Άρσις», για να φτάσουν με τον κατάλληλο τρόπο στους πρόσφυγες.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι βρεφικές πάνες όλων των μεγεθών, μικρές συσκευασίες από μωρομάντηλα, γυναικείες σερβιέτες, βρεφικές αλοιφές για προστασία από συγκάματα, σαπούνια, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, αλλά και τρόφιμα, όπως έτοιμες βρεφικές τροφές σε βαζάκια (χωρίς κρέας), ατομικές συσκευασίες χυμών, μικρές συσκευασίες γάλακτος εβαπορέ, κρουασάν και μικρές συσκευασίες από παιδικά μπισκότα.

Τα σημεία συγκέντρωσης των ειδών για τους πολίτες που θέλουν να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια είναι τα γραφεία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, στο δεύτερο όροφο της Μητροπόλεως 18, στο κέντρο της πόλης ή τα κέντρα ΧΕΝ Κέντρου (2310276145), του Πανοράματος (2310241641) και της Χαριλάου (2310302681).

Οι πολίτες μπορούν να δίνουν τα είδη από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2310276144.