Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΡΟΤΖΕΚΤ-ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ

Μια καινοτόμα δράση φοιτήτριας της Φαρμακευτικής του ΑΠΘ βοηθάει στη διαχείριση του διαβήτη κυρίως από άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές

Μία πρωτοπόρα δράση που έχει στόχο τη βελτίωση του τρόπου ζωής των ατόμων που ζουν με διαβήτη στην Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης μιας εφαρμογής, θα υλοποιήσει η Αθηνά Τζαμουράνου, φοιτήτρια και μέλος της φοιτητικής ομάδας ATP (Aristotle Team of Pharmacy) του Τμήματος Φαρμακευτικής.

Το πρότζεκτ θα βοηθήσει στη διαχείριση της νόσου αλλά και στην εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη και ειδικότερα όσων βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της χώρας. Σκοπός είναι οι ασθενείς να έχουν τα επιθυμητά επίπεδα γλυκόζης, καθώς ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος που πάσχει από τη νόσο είναι ο έλεγχος του σακχάρου του. Παράλληλα, η ανάπτυξη του πρότζεκτ θα γίνει με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Ένωσης για το Νεανικό Διαβήτη.

Σήμερα η κ. Τζαμουράνου συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρο Ι. Δαρδαβέση, ενώ το παρών έδωσε και ο Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής, Ιωάννης Βιζιριαννάκης.

Η κ. Τζαμουράνου ενημέρωσε τον Κοσμήτορα για το καινοτόμο πρότζεκτ που η ίδια θα υλοποιήσει και εγκρίθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό IDF (International Diabetes Federation). Συγκεκριμένα, το πρότζεκτ εγκρίθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Οργανισμού IDF (IDF Congress 2019), που πραγματοποιήθηκε 2-6 Δεκεμβρίου 2019, στην πόλη Μπούσαν, στη Νότια Κορέα, ενώ η υλοποίησή του θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020.

Μαζί με την κ. Τζαμουράνου συμμετέχουν, με δικά τους πρότζεκτ, άλλα 60 άτομα από 50 διαφορετικές χώρες, με κοινό στόχο να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο διαβήτης, σε κάθε χώρα ξεχωριστά, να γίνει η κατάλληλη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα και να δοθεί βοήθεια σε όσους περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατό.

Περισσότερες πληροφορίες: https://idf.org/
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ