Skip to main content

Απαγορεύουν τις βόλτες Σύρων προσφύγων στην παραλία της Προύσας

Η οριστική διάσταση του πρώην ΥΠΕΞ με τον Τσίπρα, ο κίνδυνος... διαταραχής στο κόμμα του Ερντογάν και οι υποτροφίες για Αλβανούς στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες της στήλης για το διαζύγιο Ν. Κοτζιά με τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκαν. Όπως έγραψα προχθές, η διάσταση με τον Α. Τσίπρα είναι οριστική. Ο Πάνος Καμμένος κατήγαγε, επί τέλους, μια νίκη. Με σαφέστατες αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την εχθρότητα που είχε απέναντι στο Κίνημα, Ο Ν. Κοτζιάς ανακοίνωσε τη μη κάθοδο στις εκλογές.

Ο δήμος Μουδανιών του νομού Προύσας απαγόρεψε σε Σύρους πρόσφυγες να πλησιάσουν την παραλία. Ομάδες δημοτικών αστυνομικών δεν επιτρέπουν σε Σύρους πρόσφυγες να κάνουν ούτε βόλτα στην παραλία. Αρμόδιοι του δήμου ανέφεραν πως η εντολή του δημάρχου βγήκε διότι "ο κόσμος των Μουδανιών ενοχλήθηκε".

Ο δήμαρχος Χαϊρί Τουρκγιλμάζ (κεμαλιστής) υπερασπιζόμενος αυτό το μέτρο είπε: «Όταν τα παιδιά μας γίνονται μάρτυρες και η οικονομία μας πάει προς το κακό, δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτοί να απολαμβάνουν την ζωή τους ενοχλώντας τους ανθρώπους μας», και πρόσθεσε πως «Ή θα συμμορφωθούν σύμφωνα με εμάς ή θα γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους».

Δεκατρείς χώρες της Ε.Ε., κυρίως νέα μέλη από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και η Ιταλία και η Αυστρία, καταρτίζουν ένα non-paper που θα παρουσιαστεί στην Ε.Ε. των 28, σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την αξιοπιστία του μπλοκ όσον αφορά τα σχέδια της διεύρυνσης, έχοντας κατά κύριο λόγο στον νου την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, γράφει η ιστοσελίδα EurΑctiv.

Οι 13 αυτές χώρες είναι η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Μάλτα. «Η ιδέα είναι να ξεκινήσει μια έκκληση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη "Βόρεια Μακεδονία"», δήλωσε διπλωμάτης.

Πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος ΑΚΡ στο Μπιγκιολ: «Αν χάσουμε την Κωνσταντινούπολη, θα διαταραχθεί η πνευματική υγεία του Προέδρου της Δημοκρατίας μας. Έτσι ακριβώς»…

Θα διαταραχθεί και άλλο; Δηλαδή τώρα είναι στα καλά του; Μέχρι πού είναι το όριο;

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προσφέρει τέσσερις υποτροφίες για φοίτηση σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές. «Δίδονται τεράστιες ευκαιρίες για την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία! Το υπουργείο Άμυνας προσφέρει τέσσερις πλήρεις υποτροφίες σε ελληνικές Στρατιωτικές Ακαδημίες», ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα.

Σύμφωνα με την ίδια: «Τα πάντα είναι καλυμμένα. Απλά, πρέπει οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν τα απαραίτητα προσόντα σπουδών και εκπαίδευσης. Εμπρός! Το μέλλον είναι μπροστά, ακόμη πιο φωτεινό!», υπογραμμίζει η υπουργός Άμυνας.

Και οι Γκρίζοι Λύκοι οργίστηκαν για τα εντάλματα σύλληψης των πληρωμάτων που ενεργούν παράνομες έρευνες στα κυπριακά νερά. Άρα, ήταν επιτυχές το μέτρο, αλλιώς δεν θα οργίζονταν άπαντες στην Άγκυρα. Θυμίζω ότι στην αρχή θέλησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Σύμφωνα με την Sabah, ο Μπαχτσελί μίλησε για παγίδες που επιχειρούν να στήσουν στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των γεωτρήσεων και χαρακτήρισε παράνομες τις προσπάθειες της Λευκωσίας να κινηθεί νομικά εναντίον του Φατίχ και των εταιρειών που υποστηρίζουν την παράνομη τουρκική γεώτρηση στην ΑΟΖ.