Skip to main content

Προβάδισμα 7,7% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,9% έναντι 18,2% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, μόλις 4% η Χρυσή Αυγή

Μείωση της απόστασης μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του ιστότοπου Tvxs.gr.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη ανάλυση της Palmos τον Μάιο, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 7,7% από το 8,2% και στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των δύο κομμάτων στο 6% από το 6,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,9% έναντι 18,2% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4%, το Ποτάμι με 1,6%, η Ελληνική Λύση με 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΛΑΟΣ με 1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 0,7%, η Δημιουργία Ξανά με 0,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 0,4%. Άλλο Κόμμα ανέφερε το 3,5% “Δεν έχω αποφασίσει” απάντησε αυθόρμητα το 16,9%. Λευκό ή Άκυρο δήλωσε το 5%, ενώ το ίδιο ποσοστό απάντησε πως δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες.



Η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής είναι: ΝΔ 34%, ΣΥΡΙΖΑ 28%, Κίνημα Αλλαγής 8%, ΚΚΕ 6%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Ποτάμι 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%, Άλλα Κόμματα 12%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς το 63% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έναντι 20% που εκτιμούν πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται σε ακόμη μια μέτρηση ο «κανένας» με 38%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων και ο Αλέξης Τσίπρας το 26%.

Κριτήριο ψήφου στις επόμενες εκλογές

Στην ερώτηση «ποιο είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσετε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», το 32% των πολιτών απάντησε η «οικονομική κατάσταση της χώρας», ενώ η ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο κριτήριο με 24%. Το 18% έθεσε σε προτεραιότητα την οικονομική κατάσταση του ίδιου και της οικογένειάς του, ενώ το 10% απάντησε πως θα ψηφίσει βάσει της συμφωνίας για το Μακεδονικό. Μόλις 6% δήλωσε πως βασικό κριτήριο είναι το πρόσωπο του υποψήφιου πρωθυπουργού και ένα 4% απάντησε πως θέτει ως προτεραιότητα την αποτροπή της νίκης του βασικού αντίπαλου κόμματος.