Skip to main content

Προβάδισμα για τελικό η ΑΕΚ, 2-0 τη Λαμία στο ΟΑΚΑ (video)

Τα γκολ των Πόνσε και Κρίστιτσιτς δίνουν προβάδισμα στην «Ένωση» ενόψει της ρεβάνς στη Φθιώτιδα – Κράτησε το μηδέν στο φινάλε ο Μπάρκας

Έτοιμη να προκριθεί για 4η σερί σεζόν στον τελικό είναι η ΑΕΚ που επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ για την ημιτελική φάση του θεσμού.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν αρκετά επιθετική πρεσάροντας τη Λαμία που είχε κλειστεί επιδιώκοντας να επιτεθεί στην κόντρα.

Στο 37’ η «Ένωση» είχε δοκάρι έπειτα από προσπάθεια του Μάνταλου ενώ η καλύτερη στιγμή για τους Φθιωτούς καταγράφθηκε στο 41’ όταν ο Μπάρκας μπλόκαρε το σουτ του Δημούτσου.

Το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ ο Μελίσσας πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Λιβάγια αλλά τελικά κατάφερε να προηγηθεί στο 63’ όταν ο Μάνταλος έβγαλε ασίστ στον Πόνσε και ο Αργεντινός με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Η καλύτερη ευκαιρία για το συγκρότημα του Μάκη Χάβου καταγράφηκε στο 85’ όταν ο Επστάιν πέρασε τη μπάλα στον Καραμάνο όμως ο Μπάρκας πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν με στόχο να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους και στο 89’ έφτασαν κοντά όταν ο Μπογέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μελίσσα σε τετ α τετ αλλά τελικά στο 90’+1’ βρήκαν δίχτυα ξανά καθώς ο Κλωναρίδης έβγαλε ασίστ στον Κρίστιτσιτς και ο τελευταίος με προβολή πέτυχε το 2-0.

Σημειώνεται πως η στερεοελλαδίτικη ομάδα έφτασε κοντά στο να μειώσει καθώς στο 90’+5’, ο Αντέτζο πλάσαρε τον Μπάρκα όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε δύσκολα σώζοντας την εστία του.