Skip to main content

Προβάδισμα για τελικό η ΑΕΚ (2-1), λύγισε μαχόμενος ο Άρης (video)

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, η Ένωση νίκησε τους ψυχωμένους Θεσσαλονικείς των 10 παικτών και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης.

Την ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ γνώρισε ο Άρης στο ΟΑΚΑ κατά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Σημειώνεται πως η ρεβάνς των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το διήμερο 22-23 Απριλίου στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση έχοντας δοκάρι στο 3' με κεφαλιά του Αραούχο και κατάφερε να προηγηθεί στο 8' όταν ο Λιβάγια έκανε τρομερή ενέργεια πασάροντας με τακουνάκι στον Μάνταλο και ο τελευταίος από πλάγια και αριστερά της περιοχής εξαπέλυσε δυνατό δεξί σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.

Η απάντηση του Άρη ήταν άμεση καθώς στο 9' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λάρσον από τον Σβάρνα και δύο λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τσιντώτα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το συγκρότημα του Μάσιμο Καρέρα έχασε σημαντική -διπλή- ευκαιρία στο 16' όταν ο Βέρντε σούταρε αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε τον κίνδυνο ενώ στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Μάνταλου πέρασε πάνω από την εστία του Ισπανού πορτιέρε ενώ απείλησε ξανά στο 25' με την σκαστή κεφαλιά του Αραούχο μετά από σέντρα του Βέρντε από τα δεξιά να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Οι Θεσσαλονικείς φάνηκαν απειλητικοί κατά το πρώτο ημίχρονο για τελευταία φορά στο 29' όταν ο Λάρσον έβγαλε σέντρα σουτ με τον Τσιντώτα να απομακρύνει και στη συνέχεια ο Ματίγια σούταρε με το εξωτερικό δίνοντας φάλτσα στη μπάλα αλλά ο Κατερινιώτης κίπερ της Ένωσης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση για την αθηναϊκή ομάδα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου καταγράφηκε στο 38' όταν ο Λιβάγια και Αραούχο συνδυάστηκαν με τον δεύτερο να πασάρει στον Κρίστιτσιτς που ήταν σε θέση βολής αλλά το τελείωμά του ήταν κακό με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Κουέστα.

Σημειώνεται πως το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με 25λεπτη καθυστέρηση καθώς οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον Πορτογάλο διαιτητή Αρτούρ Ντίας και τους βοηθούς του για τον καταλογισμό του πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση του Άρη.

Μια κομβική φάση που σημάδεψε την εξέλιξη του αγώνα ήταν αυτή του 50' όταν ο Ίβηρας ρέφερι απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ματίγια, συμβουλευόμενος το VAR, για μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάγια την ώρα που ο Κροάτης στράικερ έφευγε στην αντεπίθεση. Σημειώνεται πως ο Ισπανός χαφ των κιτρινόμαυρων στράφηκε εναντίον του Ντίας ζητώντας εξηγήσεις για την αποβολή του και αποχώρησε γεμάτος ένταση από τον αγωνιστικό χώρο με το σταφ των φιλοξενουμένων να παρεμβαίνει για να τον ηρεμήσει σβήνοντας τη φωτιά.

Η φιναλίστ του θεσμού κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 58' όταν ο Βέρντε εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Βράνιες έπιασε την κεφαλιά νικώντας τον Κουέστα για το 2-1. Τη στιγμή ωστόσο της επίτευξης του γκολ, οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στο ταρτάν της Καλογρέζας για να πανηγυρίσουν και στράφηκαν εναντίον των αναπληρωματικών παικτών των φιλοξενουμένων που προθερμαίνονταν, τραυματίζοντας μάλιστα τον γυμναστή, Λάζαρο Βαρδάκη.

Εκείνη τη στιγμή, ο αθλητικός διευθυντής των κιτρινόμαυρων, Άγγελος Χαριστέας απείλησε να πάρει την ομάδα και να αποχωρήσει όμως ο διαιτητής Ντίας δεν διέκοψε την αναμέτρηση, η οποία και συνεχίστηκε μετά από δεκάλεπτη καθυστέρηση.

Οι καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω της έντασης μετά την αποβολή του Ματίγια και το γκολ του Βράνιες έφεραν στο φινάλε, 10 λεπτά επιπρόσθετου χρόνου με την αθηναϊκή ομάδα να χάνει σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο εξ αυτών για να αυξήσει το προβάδισμά της ενόψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη όταν ο Λόπες γύρισε από τα αριστερά και ο Κλωναρίδης έπιασε δεξί διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να προλάβει να βάλει το κεφάλι του ο Μάνταλος και να τη σπρώξει στα δίχτυα.