Skip to main content

Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό (video)

Με αμφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια και γκολ του Βαρέλα, ο «Δικέφαλος» έβαλε τις βάσεις για να περάσει στους «4» του κυπέλλου.

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 2-0 του Παναθηναϊκου στην Τούμπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρεβάνς των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ και σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθούν προσεχώς από την ΕΠΟ.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας για ένα γρήγορο γκολ επιτιθέμενος από τις πτέρυγες ενώ η καλύτερή του ευκαιρία σημειώθηκε στο 7' όταν ο Γιαννούλης έκανε γύρισμα από τα αριστερά και ο Διούδης έπεσε στα πόδια του Λημνιού μπλοκάροντας τη μπάλα.

Αντίστοιχα η πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε στο 15' με τον Κουρμπέλη να εξαπολύει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Πασχαλάκη να αποκρούει με υπερένταση και με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τον «Δικέφαλο» να κερδίζει αμφισβητούμενο πέναλτι στο 33' όταν ο Μπίσεσβαρ βρήκε ωραία τον Πέλκα που έπεσε από μαρκάρισμα του Ινσούα με τον Ελβετό διαιτητή Σέρερ να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ένα λεπτό αργότερα ο Βιεϊρίνια και ευστόχησε κάνοντας το 1-0.

Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στο «τριφύλλι» όταν στο 45' ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία μεν κίνηση αλλά αδύναμο δε σουτ με τον Πασχαλάκη να πέφτει μπλοκάροντας άνετα τη μπάλα.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα μπήκε καλύτερα από αυτό του Γιώργου Δώνη και στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας ευκαιρία στο 49' με τον Γιαννούλη από τα αριστερά να πασάρει στον Μπίσεσβαρ που συνέκλινε προ του Ανουάρ και σούταρε αλλά ο Διούδης έπεσε και απέκρουσε τη μπάλα. Μάλιστα, στο 70' άγγιξε ένα νέο τέρμα όταν ο Γιαννούλης έβγαλε με ωραία μπαλιά τον Λάμπρου απέναντι στον εξουδετερωμένο Διούδη που σταμάτησε το πλασέ του Κατερινιώτη εξτρέμ αποκρούοντας με το αριστερό πόδι σε κόρνερ.

Τελικά, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να βρουν ξανά δίχτυα στο 72' καθώς ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ και ο Βαρέλα, ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του Ανουάρ, οριζοντιώθηκε στη μικρή περιοχή καρφώνοντας τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Διούδη για το 2-0.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν τεράστια ευκαιρία για να καθαρίσουν την πρόκριση από σήμερα όταν στο 80' και μετά από φάση διαρκείας, ο Ίνγκασον γύρισε με κεφαλιά προς τον Βαρέλα και ο τελευταίος βρήκε με κεφαλιά τον Λάμπρου που δεν κατάφερε από απόσταση αναπνοής να εκτελέσει καλά με τον Διούδη να προλαβαίνει μπλοκάροντας τη μπάλα. Ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» ήταν σωτήρας για την ομάδα του και στη φάση του 87' όταν εκτινάχθηκε αποκρούωντας τη σκαστή κεφαλιά του Λάμπρου έπειτα από ωραία σέντρα του Μπίσεσβαρ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Λημνιός, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (Λάμπρου 62'), Σβιντέρσκι (Ακπόμ 81').

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Ανουάρ (Δώνης 77'), Χατζηγιοβάνης (Νάγκι 54'), Ζαχίντ, Μπουζούκης (Περέα 81'), Μακέντα.