Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 800 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπάρχει ωστόσο συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του μοντέλου που επεξεργάζεται ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής, ένα από τα προβλεπτικά μοντέλα που επεξεργάζεται ο γνωστός καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δείχνει ότι στις 13 Δεκεμβρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα αγγίζουν τους 800. Ωστόσο, στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού και έτσι θα σταθεροποιηθούν οι “σκληροί” δείκτες νεκρών και διασωληνωμένων.

Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ- οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 594 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 493 (83%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 101 (17%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 3.437 ασθενείς.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.237 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ