Skip to main content

Προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία στην Πιερία - Κλειστά σχολεία

Ένας Ισπανό ποδηλάτης και ο σκύλος του απεγκλωβίστηκαν από τα Λείβηθρα Ολύμπου - Διακοπές κυκλοφορίας σε οδικά τμήματα - Κλειστά σχολεία σε 3 δήμους.

Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Πιερία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής ανέφερε ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης.

H θάλασσα φούσκωσε, με συνέπεια να ανέβει στην επιφάνεια και να μπει στον αστικό ιστό. Οι αρχές, σύμφωνα με το protothema.gr, εκκένωσαν τα σπίτια στην πρώτη γραμμή της παραλίας.

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πατσιαλής.



Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε τρεις δήμους του νομού, λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και των δύο βαθμίδων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Κατερίνης (Πέτρας, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πιερίων), του δήμου Δίου-Ολύμπου (Δίου, Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου) και του δήμου Πύδνας Κολινδρού (Αιγινίου, Κολινδρού, Πύδνας και Μεθώνης).

Η απόφαση των δημάρχων ισχύει μόνο για σήμερα, 25 Νοεμβρίου.

Πηγή φωτογραφιών: newsnowgr.com