Skip to main content

Απαράδεκτες εικόνες στη Χαριλάου με σκουπίδια χύμα στους δρόμους

Ξεχειλίζουν τα σκουπίδια στους μικρότερους δρόμους και στις γειτονιές. Σοβαρό πρόβλημα στη Χαριλάου, απαράδεκτη η κατάσταση έξω από την ΤΟΜΥ

Πλημμύρισαν οι κάδοι απορριμμάτων σε αρκετά σημεία της Θεσσαλονίκης το εορταστικό τριήμερο της 26ης – 28ης Οκτωβρίου.

Τα προβλήματα στην αποκομιδή παρουσιάστηκαν και σε αυτή την αργία, καθώς ο ΧΥΤΑ και ο ΦΟΔΣΑ ήταν κλειστοί. Τα περισσότερα προβλήματα με τους κάδους να είναι γεμάτοι από σκουπίδια εντοπίζονταν στους μικρότερους δρόμους και στις γειτονιές.

«Υπήρξαν προβλήματα στην πόλη, από την Παρασκευή έως χθες είχαν συλλεχθεί 1.258 τόνοι σκουπιδιών από την μπλε και πράσινη γραμμή. Όταν είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια σε κοντέινερ, αλλά δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό με όλη την ποσότητα των σκουπιδιών», υπογράμμισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Όπως σημείωσε, το τριήμερο έγινε προσπάθεια να κρατηθούν καθαρές οι κεντρικές αρτηρίες και έπειτα οι μικρότεροι δρόμοι. Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι έως σήμερα το βράδυ όλες οι περιοχές θα έχουν καθαριστεί και η πόλη θα είναι και πάλι καθαρή.

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το πρόβλημα στην περιοχή της Χαριλάου, κυρίως στα στενά κάτω από την οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου. Σε ορισμένους δρόμους, όπως στις οδούς Αντωνίου Δανιόλου, Νάτσινα, Αδριανουπόλεως, Αρκαδίου και άλλες, σχεδόν καθημερινά -και όχι μόνο λόγω τριημέρου- οι κάδοι είναι πλημμυρισμένοι από σκουπίδια με τους δημότες να εκφράζουν συνεχώς την έντονη αγανάκτησή τους. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία, η κατάσταση είναι πραγματικά απαράδεκτη έξω από το ΙΚΑ Χαριλάου (πλέον ΤΟΜΥ), με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους σε ένα σημείο που οι πολίτες -ανάμεσά τους και πολλά παιδιά- σπεύδουν για να λάβουν ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει έλλειψη κάδων. «Σε κάποια σημεία της πόλης χρειάζεται να ενίσχυση με κάδους απορριμμάτων. Έχουμε καταγράψει τις περιοχές αυτές. Περιμένουμε την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την προμήθεια νέων κάδων, προκειμένου να τους τοποθετήσουμε σε κάποιους δρόμους», τόνισε.