Skip to main content

Ακυρώνονται οι διαγωνισμοί για τα περίπτερα της Νέας Παραλίας

Η ακύρωση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των δύο γυάλινων περιπτέρων θα εγκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη από την Οικονομική Επιτροπή.

Στην ακύρωση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση δύο γυάλινων περιπτέρων στη Νέα Παραλία προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τις παραλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διαδικασία ελέγχου.

Η ακύρωση του διαγωνισμού θα εγκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη από την  Οικονομική Επιτροπή. Την ακύρωση προανήγγειλε σε παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή προχώρησε στον διαγωνισμό για την εκμίσθωση δύο περιπτέρων, στον Κήπο των Εποχών και στον Απογευματινό Ήλιο.

Στη μια περίπτωση, συμμετείχαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι και κατακυρώθηκε η εκμίσθωση έναντι 59.000 ευρώ, ενώ στην άλλη περίπτωση υπήρξε ενδιαφέρον από ένα μόνο άτομο, το οποίο κατέθεσε προσφορά 30.000 ευρώ. Και οι δύο διαγωνισμοί κατακυρώθηκαν στον ίδιο πρόσωπο.

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αβαρλή διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν παραλείψεις κατά τη διάρκεια ελέγχου των εγγράφων από την Επιτροπή Δημοπρασιών.

Για λειψά δικαιολογητικά έκανε λόγο συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και μέλος της Επιτροπής Δημοπρασιών Γιώργος Δημαρέλος εξήγησε ότι πως η Επιτροπή δέχθηκε και τις προεγγραφές από τα αρμόδια Επιμελητήρια, όπως γινόταν στη μεγάλη πλειοψηφία των δημοπρασιών (δεν προβλεπόταν όμως σε αυτή τη δημοπρασία), ενώ για τις φορολογικές δηλώσεις κρίθηκε το τυπικό της συμμετοχής και δεν ελέγχθηκε εάν θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντεπεξέλθουν επιχειρηματικά.

«Αποφασίσαμε να υπάρχει η ακύρωση της διαδικασίας και θα επανέλθει η δημοπρασία για τα δύο περίπτερα σε επόμενο στάδιο», τόνισε ο κ. Δημαρέλος.

Οι δύο κατακυρώσεις ψηφίστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή στις 5 Σεπτεμβρίου, µε λευκό της αντιπολίτευσης.