Skip to main content

Προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους της Θέρμης λόγω των βροχοπτώσεων

Η Αντιδημαρχία Συντήρησης έχει ήδη καταγράψει τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Τριλόφου, του Πλαγιαρίου και του ορεινού όγκου του δήμου

Μικροπροβλήματα σε αγροτικούς δρόμους έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες ώρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στον Δήμο Θέρμης που καθιστούν δύσκολη σε πολλά σημεία την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας έχει ήδη καταγράψει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Τριλόφου, του Πλαγιαρίου και του ορεινού κυρίως όγκου του Δήμου και με την ύφεση των καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Μουστάκας προειδοποιεί τους οδηγούς που κυκλοφορούν στο συγκεκριμένο αγροτικό δίκτυο να ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς χώματα, λάσπες και διαβρώσεις που έχουν σημειωθεί αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.

Συνίσταται δε να αποφεύγεται η διέλευση των οχημάτων από ρέματα και άλλα σημεία όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού. Παράλληλα ενημερώνει ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων έχει ολοκληρωθεί σε όλη την έκταση του Δήμου από το τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, που ακολούθησε κατά τους θερινούς μήνες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προέβλεπε καθαρισμό από φερτά υλικά και έντονη βλάσηση κατά μήκος αυτών.

Όπως είναι γνωστό, μετά την ψήφιση του Νόμου 4555/2018 του Υπουργείου Εσωτερικών («Κλεισθένης»), περιέρχεται στις Περιφέρειες πλέον η αρμοδιότητα του καθαρισμού των ρεμάτων – πλην των ρεμάτων στα δάση που ανήκουν στα Δασαρχεία.

Η αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας απευθύνει έκκληση στους δημότες να αποφεύγεται η κίνηση στους αγροτικούς δρόμους όπου έχουν εντοπιστεί τα προβλήματα.