Skip to main content

Προβλήματα σε Χαλκιδική και Σέρρες από το χιόνι και στη Θεσσαλονίκη από τον αέρα

Σε βόρεια Χαλκιδική και ορεινά των Σερρών επιχειρούν αποχιονιστικά μηχανήματα. Σε ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης και Ν. Σ. Σταθμό ο αέρας προκάλεσε προβλήματα.

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν από χτες και τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα σήμερα οι δυνάμεις αποχιονισμού και πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να επεμβαίνουν όπου απαιτείται στο μίνι κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Από χτες, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, επιθεώρησαν την ετοιμότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, στο κέντρο αποχιονισμού της Περιφέρειας, στον Δενδροπόταμο.

Τα 100 μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ήδη επιχειρούν στη Χαλκιδική και ειδικά στον Πολύγυρο και στις περιοχές της Γαλάτιστας με υψόμετρο πάνω από την πόλη, όπως και στα ορεινά των Σερρών, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών (Καρτεραί), όπου χιονίζει από χτες.

Στη Θεσσαλονίκη, σε όλο τον νομό το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ισχυροί άνεμοι, που δεν έχουν προκαλέσει ακόμη μεγάλες καταστροφές, όμως εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες και οι αρμόδιοι εφιστούν την προσοχή όσων κυκλοφορούν στους δρόμους τόσο εντός, όσο και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η ένταση των ανέμων ξεπερνά και τα 8 Μποφόρ, με αποτέλεσμα να γίνονται διαρκώς κλήσεις στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία για σπασμένα κλαδιά, πεσμένα δένδρα, τέντες και πινακίδες κυκλοφορίας. Σημαντικά προβλήματα, όπου έχουν γίνει επεμβάσεις ήδη, καταγράφονται στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, αλλά και στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση για τον καιρό, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα και μετά ο καιρός θα είναι καλύτερος, ενώ από αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας.

Πηγή φωτογραφίας: halkidikinews.gr