Skip to main content

Μπήκαν νερά στο κτήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Θεσσαλονίκης

Νερό άρχισε να μπαίνει από τα παράθυρα στον έκτο και τον έβδομο όροφο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λιμνούλες στα πατώματα της βιβλιοθήκης.

Προβλήματα έφερε η ισχυρή βροχή στο μόλις ανακαινισμένο κτήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, νερό άρχισε να μπαίνει από τα παράθυρα στον έκτο και τον έβδομο όροφο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λιμνούλες στα πατώματα της βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν ήδη ειδοποιηθεί και έσπευσαν να εντοπίσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι η βιβλιοθήκη είχε παραμείνει κλειστή επί περίπου 18 μήνες ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης του κτηρίου.

«Ουσιαστικά βασικό μέλημα του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης του κτηρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ήταν να λυθεί το πρόβλημα της ροής ομβρίων υδάτων. Το αποτέλεσμα είναι όμως εντελώς διαφορετικό» δήλωσε στη Voria.gr ο Σωκράτης Δημητριάδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στη Βιβλιοθήκη.

Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα ότι ο γενικός διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Μπελιμπασάκης, είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη μελέτη ως μία ατυχή μελέτη από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Έρχεται λοιπόν ο καιρός να μας αποδείξει ότι όχι απλά ήταν ατυχής μελέτη αλλά και ότι πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος για να μάθουμε τι έφταιξε και μετά από 1,35 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν έχουμε ακόμα τέτοια φαινόμενα» κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.