Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από την αναστολή της μονάδας ΕΛΤΑ στα ανατολικά

Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο που θέτει από σήμερα σε εφαρμογή η διοίκηση των ΕΛΤΑ, προκειμένου να περιορίσει τις καθυστερήσεις στη διανομή

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε πολίτες αλλά και επαγγελματίες η αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες της Μονάδας Διανομής Ανατολικής Θεσσαλονίκης των ΕΛΤΑ, εξαιτίας μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στη συγκεκριμένη μονάδα εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους, ωστόσο η διοίκηση έθεσε το σύνολο του προσωπικού, συνολικά 42 άτομα, σε καραντίνα, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ έβαλε λουκέτο στο κτήριο για δύο εβδομάδες.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κλείνει η μονάδα που εξυπηρετεί το πολυπληθέστερο γεωγραφικά τμήμα της πόλης και συγκεκριμένα τις περιοχές Χαριλάου, Άνω και Κάτω Τούμπας, 40 Εκκλησιών, Πυλαίας, καθώς επίσης το τμήμα του κέντρου ανατολικά της Διεθνούς Έκθεσης και το Ντεπό μέχρι τα όρια της Καλαμαριάς, η οποία καλύπτεται από άλλη μονάδα.

«Οι περιοχές αυτές μένουν χωρίς ταχυδρόμους. Και είναι τεράστιος ο αριθμός των πολιτών που μένουν ξεκρέμαστοι. Πέρα των απλών πελατών, είμαστε και κάποιοι επαγγελματίες που εξυπηρετούμαστε. Έχω e-shop και περιμένω κάποια προϊόντα και σε επικοινωνία που έχω με ανθρώπους στη διανομή μου λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είναι ασαφής η διατύπωση στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ σχετικά με το εναλλακτικό σχέδιο», τόνισε στη Voria.gr ο Ελευθέριος Ζησίδης, επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το εναλλακτικό σχέδιο

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Voria.gr, η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει ήδη θέσει από σήμερα εναλλακτικό σχέδιο, ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις καθυστερήσεις που μοιραία θα προκύψουν στη διανομή των δεμάτων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει άμεση πρόσληψη -το αργότερο μέχρι αύριο- 25 ατόμων έκτακτου προσωπικού, που είχε δουλέψει παλαιότερα ή το καλοκαίρι, οπότε γνωρίζει την περιοχή, καθώς επίσης μετακίνηση πέντε ή έξι υπαλλήλων από μονάδες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Άμεσα και κατά προτεραιότητα θα διανεμηθούν τα λεγόμενα δέματα ειδικής διαχείρισης, όπως είναι τα συστημένα, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ Courier, ενώ μέχρι την Πέμπτη εκτιμάται ότι θα εξυπηρετηθούν και τα πακέτα που βρίσκονται εντός του κτηρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεδομένου ότι το κτήριο θα παραμείνει κλειστό, η αλληλογραφία που θα έρχεται στο εξής από την Αθήνα θα παραμένει στην κεντρική μονάδα του Ωραιοκάστρου, από όπου διανέμεται στις μονάδες ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης. Εκεί, δηλαδή, εκτός από τη διαλογή θα γίνεται και η διανομή ανά ταχυδρομικό κώδικα για το επίμαχο διάστημα.

Με βάση τον σχεδιασμό αυτόν, εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και παρότι η διανομή δεν θα αποκατασταθεί στο 100%, θεωρείται ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση. Υπολογίζεται δηλαδή ότι δέματα που δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και παραδίδονται εντός τριών ημερών, για το διάστημα αυτό θα χρειαστούν περίπου πέντε ημέρες για να διανεμηθούν.