Skip to main content

Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων

Αποφασίστηκε σε ειδική σύσκεψη με τα διευθυντικά στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών να προβάλλεται ο χάρτης προς ενημέρωση των πολιτών.

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την καθημερινή προβολή του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στη συνάντηση που συνεκλήθη με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Ταφύλλη και της Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨηΠΤΕ, Φωτεινής Παντιώρα, παρέστησαν διευθυντικά στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών, στελέχη της Γ.Γ.Π.Π καθώς και της Ειδικής Γραμματείας.  

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας και συμφωνήθηκε η προβολή του χάρτη, που εκδίδει η Γ.Γ.Π.Π. σε καθημερινή βάση, από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ώστε οι πολίτες έγκυρα και έγκαιρα να ενημερώνονται τόσο για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.  

Από την πλευρά των τηλεοπτικών σταθμών στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Μερτζάνης, ο αρχισυντάκτης ειδήσεων του Αlpha, Παναγιώτης Γερολυμάτος, ο διευθυντής ειδήσεων του Antenna, Κωστής Τσιακανίκας, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης και ειδήσεων του Οpen, Δημήτρης Μιχαλέλης,  ο διευθυντής σύνταξης ειδήσεων του ΣΚΑΪ,  Γιάννης Αδαμίδης και η επικεφαλής πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star, Κάτια Μακρή.