Skip to main content

Προχωρά η εμπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης–Μόσχας

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου για την εμπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Μόσχας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου για την εμπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Μόσχας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Στόχος είναι το καλοκαίρι του 2010 να ξεκινήσουν δύο εμπορικά δρομολόγια ανά εβδομάδα για την εξαγωγή προϊόντων από τη Θεσσαλονίκη προς τη Μόσχα.

Ομάδας εργασίας της εταιρείας μετέβη πρόσφατα στη Μόσχα, όπου πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Κοινή εκτίμηση, τόσο της ελληνικής όσο και της ρωσικής αντιπροσωπείας, ήταν πως σύντομα θα επιλυθούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το ανταγωνιστικό και ιδιαίτερα συμφέρον και προς τις δύο πλευρές επιχειρηματικό σχέδιο.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες της διακρατικής συνεργασίας -καθώς το εν λόγω επιχειρηματικό σχέδιο αποτελεί ήδη αντικείμενο μελέτης και των αντίστοιχων σιδηροδρομικών δικτύων της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας- παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ παραλλήλα τέθηκαν και εκατέρωθεν διορθωτικές παρατηρήσεις, ώστε να εισέλθει η εμπορική συμφωνία στην τελική ευθεία εφαρμογής της.