Skip to main content

Προχωρά η κωνωποκτονία στα παράλια της Λάρισας

Σε εκτεταμένους ψεκασμούς όλων των περιοχών στα παράλια του νομού Λάρισας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ύπαρξη μεγάλων πληθυσμών κουνουπιών, προχώρησε η νομαρχία Λάρισας.
Σε εκτεταμένους ψεκασμούς όλων των περιοχών στα παράλια του νομού Λάρισας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ύπαρξη μεγάλων πληθυσμών κουνουπιών, προχώρησε η νομαρχία Λάρισας.  Οι ψεκασμοί συνεχίζονται ακόμα προκειμένου να εξαλειφθούν μικρές εστίες που ενέσκηψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε λιμνάζοντα ύδατα, τα οποία δημιούργησαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις, εντός  ιδιόκτητων περιφραγμένων χώρων στα Μεσάγγαλα, στο Καστρί Λουτρό, στο Ομόλιο και στο Στόμιο.

Το πρόγραμμα κωνωποκτονίας εφαρμόζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τη νομαρχία Λάρισας με στόχο την απάλειψη του έντονου προβλήματος των κουνουπιών που αντιμετωπίζουν παραθαλάσσιες περιοχές του νομού κατά τους θερινούς μήνες. Το πρόγραμμα συνίσταται σε ψεκασμούς που πραγματοποιούνται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια. Στους ψεκασμούς, οι οποίοι  διενεργούνται με ελικόπτερο, πλωτά μέσα και ψεκαστήρα, χρησιμοποιείται  οικολογικό και ακίνδυνο φάρμακο, εγκεκριμένο από το υπουργείο Υγείας.