Skip to main content

Προχωρά η νέα απογραφή της ελληνικής οικονομίας

Στα αποτελέσματά της θα στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό και το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί στις Βρυξέλλες.
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η σύσταση και λειτουργία της Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει το έργο της απογραφής – γιατί περί αυτού πρόκειται- της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας στη χώρα μας. Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν ανακοινώσει τους εκπροσώπους, με την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) να κάνει πρώτη το σχετικό βήμα. “Ολα βαίνουν βάσει του αρχικού σχδδιασμού” επεσήμανε στη Voria.gr αρμόδιο στέλεχος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, το οποίο εκτίμησε ότι, “αν οι διαδικασίες συνεχισθούν με τους σημερινούς ρυθμούς,  τότε το πιθανότερο είναι ότι η αποστολή της επιτροπής θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αποτελέσματα της θα στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό και το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί στις Βρυξέλλες στις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2010. Κι εν πολλοίς, από τα ίδια αποτελέσματα θα εξαρτηθεί και η διάρκεια της παράτασης που θα ζητήσει η χώρα μας από την Κομισιόν, σχετικά με την επίτευξη του στόχου που κάνει λόγο για έλλειμμα κάτω του 3% , μέσα στα επόμενα χρόνια.