Skip to main content

Ψαλίδι στην παραγωγή πετρελαίου έως δύο εκατ. βαρέλια ημερησίως εξετάζει ο ΟΠΕΚ+

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν τις χώρες του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή, τονίζοντας ότι τα οικονομικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν μία μείωσή της.

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου ως δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, μία πηγή του ΟΠΕΚ στο Reuters, μία ημέρα πριν από την επίσημη συνάντηση των κρατών-μελών του αναφερόμενου πετρελαιοπαραγωγικού οργανισμού.

Από την άλλη μεριά, οι ΗΠΑ πιέζουν τις χώρες του ΟΠΕΚ+ να μην προχωρήσουν σε ενδεχόμενη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, όπως δήλωσε στο Reuters μία πηγή που έχει λάβει σχετική ενημέρωση.

Η Ουάσινγκτον παροτρύνει τις χώρες του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή τους, τονίζοντας ότι τα βασικά οικονομικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν μία μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην ομάδα του ΟΠΕΚ+ συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, ενώ οι συζητήσεις που γίνονται επικεντρώνονται στη μείωση πλεονασματικής παραγωγής 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters αυτή την εβδομάδα.

Οι μειώσεις αυτές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες ανάκαμψης στις τιμές του πετρελαίου.