Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ

Η Καθηγήτρια είπε ότι η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα πριν το άνοιγμα.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων ασφαλείας τον χειμώνα μίλησε στο Mega η καθηγήτρια Επιδημιολογία και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου.

«Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή» δήλωσε η καθηγήτρια ερωτώμενη για την χρήση μάσκας από τους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Σημείωσε πως τόσο στη χώρα μας, όσο και πανευρωπαϊκά βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης από το υποστέλεχος της Όμικρον.

«Τα εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εξιτήρια, επομένως αρχίζουν και αποσυμπιέζονται τα νοσοκομεία. Οι θάνατοι είναι λιγότεροι και παραμένουν στην 3η και 4η ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες» συμπλήρωσε, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέταρτη δόση

Ερωτώμενη για την 4η δόση επισήμανε πως η σύσταση των ειδικών έως τώρα είναι να την κάνουν οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο,η 4η δόση ως προς τη βαριά νόσηση και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους» προσέθεσε η κ. Ψαλτοπούλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ