Skip to main content

Ψαράδες προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού στο Καλοχώρι

Αλίευαν όστρακα σε υγειονομικά απαγορευμένη περιοχή - Έβριζαν τα στελέχη του Λιμενικού - Χειροπέδες σε δύο, αναζητείται ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού

Να εμβολίσουν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος επιχείρησαν δύο άτομα χθες Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή του Καλοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 55 ετών, που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος μαζί με άλλα δύο άτομα, δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις του πληρώματος του περιπολικού σκάφους, καθώς αλίευαν όστρακα σε υγειονομικά απαγορευμένη περιοχή. Μάλιστα, επιχείρησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού, προκειμένου να μην τους διενεργηθεί νομότυπος έλεγχος, υβρίζοντας παράλληλα τα στελέχη του Σώματος.

Οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.Ε. όχημα στον παραλιακό επαρχιακό δρόμο Καλοχωρίου και συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για εξύβριση, απειλή και απείθεια, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητείται ο ιδιοκτήτης – κυβερνήτης του Α/Κ σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.