Skip to main content

Ψάρια, χελώνες και νούφαρα απομακρύνονται από τον Κήπο του Νερού στη Νέα Παραλία

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν να βγάζουν με απόχες ψάρια και χελώνες, αλλά και φυτικό υλικό, νούφαρα και φυτά.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στις λίμνες που είναι διαμορφωμένες στον Κήπο του Νερού, στην περιοχή της νέας παραλίας.

Στις λίμνες διαπιστώθηκε πτώση της στάθμης των υδάτων που οφείλεται σε διαρροή νερού, σε δύο μάλιστα η διαρροή ήταν μεγάλη, ενώ και στον πυθμένα τους υπάρχει ίζημα.

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν να βγάζουν με απόχες ψάρια και χελώνες, αλλά και φυτικό υλικό, νούφαρα και φυτά που πρέπει να απομακρυνθούν με μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μην καταστραφούν. Οι εργασίες στη συνέχεια περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των λιμνών και τη στεγανοποίηση του πυθμένα τους, έτσι ώστε στη συνέχεια να ξαναγεμίσουν με νερό και τοποθετηθούν εκ νέου τα ψάρια και τα φυτά.

«Αφαιρούμε σταδιακά το φυτικό υλικό που υπάρχει μέσα, προκειμένου οι λίμνες να καθαριστούν να μονωθούν και μετά να ξανατοποθετηθούν και το φυτικό υλικό και τα ψάρια, που επίσης απομακρύνονται σταδιακά μέσα στην εβδομάδα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σωτηριάδης, πρόκειται για μία δύσκολη διαδικασία, καθώς κάποια από τα ψάρια, κυρίως τα μικρότερου μεγέθους κρύβονται μέσα στο ίζημα και είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Η ολοκλήρωση της παρέμβασης, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα ημέρες, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. «Αν δεν στεγνώσει ο πυθμένας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη μόνωση. Με τα δεδομένα που έχουμε, ότι ο καιρός θα είναι καλός, λογικά στις επόμενες 15 με 20 ημέρες θα έχουμε τελειώσει και τη μόνωση, για να μπορούμε να ξανατοποθετήσουμε χώμα, φυτικό υλικό και ψάρια σε δεύτερη φάση», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.