Skip to main content

ΠΣΑΤ: Στο Καυτανζόγλειο αύριο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στη μνήμη του Άλκη

Η ομάδα του ΠΣΑΤ ενισχυμένη από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης, θα αγωνιστεί απέναντι στη Λέσχη Αστυνομικών

Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας στέλνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ενόψει του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του 19χρονου δολοφονημένου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε η Διοίκηση του ΠΣΑΤ και παλιές δόξες του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή απέτισαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 19χρoνο φίλαθλο και ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 15:00, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Εκεί, η ομάδα του ΠΣΑΤ ενισχυμένη από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης, θα αγωνιστεί απέναντι στη Λέσχη Αστυνομικών της πόλης, με σκοπό να φωνάξουν όλοι μαζί «Ναι στο παιχνίδι» και «Όχι στη Βία».

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άλκη και του «Πατριάρχη» της αθλητικής δημοσιογραφίας, Πέτρου Λινάρδου.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα για την παρουσία του και την ΕΣΗΕΜΘ για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, τόνισε τον σημαντικό ρόλο των βετεράνων ποδοσφαιριστών στη διαμόρφωση ενός μετώπου κόντρα στη βία. «Η παρουσία των Κώστα Ορφανού, Γιάννη Βένου και Λάκη Παπαϊωάννου στη σημερινή εκδήλωση στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», επισήμανε. Αναφέρθηκε, επίσης, στον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι αθλητικοί συντάκτες στη διαπαιδαγώγηση των νέων και στις μεγάλες πρωτοβουλίες και δράσεις του ΠΣΑΤ στον αγώνα κατά της βίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρακόπουλος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Θωμά Τζόκα, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Μεγάλου Χορηγού του Συνδέσμου winmasters και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της εταιρίας στο έργο του ΠΣΑΤ. Ο κ. Τζόκας τόνισε «Λέμε ναι στο παιχνίδι, ναι στον αθλητισμό που ενώνει και όχι στη βία. Η winmasters είναι ο Μέγας Χορηγός του ΠΣΑΤ και θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες του Συνδέσμου για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και την επιμόρφωση της νεολαίας».

Αμέσως μετά, ο συντονιστής της εκδήλωσης, Α’ Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Βαγγέλης Ιωάννου, κάλεσε στο βήμα τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στον οποίο τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Κανελλάκης και Κώστας Τουτσίδης, απένειμαν τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον αθλητισμό. Ο Περιφερειάρχης κάλεσε όλους σε έναν κοινό αγώνα κατά της βίας και ανακοίνωσε τις σχετικές δράσεις, που συντονίζει ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Άγγελος Χαριστέας.

Ο ΠΣΑΤ τίμησε τους βετεράνους ποδοσφαιριστές Κώστα Ορφανό (ΠΑΟΚ), Γιάννη Βένο (Άρης) και Λάκη Παπαϊωάννου (Ηρακλής) με ειδικές πλακέτες. Ο Κώστας Ορφανός κάλεσε τους σημερινούς ποδοσφαιριστές να στέλνουν στον κόσμο μηνύματα κατά της βίας, ο Γιάννης Βένος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο αθλητισμός βάλλεται από ανθρώπους που δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να σταματήσει και ο Λάκης Παπαϊωάννου συνεχάρη τον Σύνδεσμο για την όμορφη εκδήλωση και επισήμανε ότι παλαιότερα ήμαστε όλοι ενωμένοι.

Τιμήθηκαν επίσης οι συνάδελφοι του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ3 στο πρόσωπο του προϊσταμένου Γιώργου Τραπεζανίδη και οι συνάδελφοι της Metrosport, της μοναδικής ημερήσιας αθλητικής εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας, στο πρόσωπο του διευθυντή της Βασίλη Μάστορα. Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στον Γιώργο Λυσσαρίδη, πρώην Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και στον πρόεδρο της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Γιώργο Φεστερίδη.

Κλείνοντας, ο Ειδικός Γραμματέας του ΠΣΑΤ, Κώστας Αλεξόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της ποδοσφαιρικής ομάδας, κάλεσε όλους να δώσουν το «παρών» στον αυριανό φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα. Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης του ΠΣΑΤ ενάντια στην οπαδική βία, την οποία δεν «γεννά» ο αθλητισμός, αλλά αντιθέτως αποτελεί θύμα της.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έχει κληθεί να δώσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.