Skip to main content

Ψάχνουν και στη Θεσσαλονίκη τους «Πυρήνες»

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής οι επιθέσεις της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη.
Μία προς μία τις επιθέσεις της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνας – Θεσσαλονίκης”, εξετάζουν πάλι στα επιτελεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, επιχειρώντας να βρουν την άκρη του νήματος για πρόσωπα που συνδέονται με τους τέσσερις συλληφθέντες αλλά και τους έξι επιπλέον κατηγορούμενους, για την υπόθεση των ευρημάτων στη γιάφκα του Χαλανδρίου.

Είναι γεγονός πως μετά την αποκάλυψη του ισόγειου διαμερίσματος και τις συλλήψεις που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε ετοιμότητα συλλήψεων και στη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες εστιάζονται σε έξι βασικά χτυπήματα της οργάνωσης στη συμπρωτεύουσα.
1.Πλατείας Δημοκρατίας: Είναι το πρώτο εντυπωσιακό χτύπημα της “Συνωμοσίας των Πυρήνων” στις 13 Σεπτεμβρίου 2008 με την επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ και γκαζάκια.
2.Βουλευτικά γραφεία: Πέντε μηχανισμοί εκρήγνυνται ταυτόχρονα σε πέντε πολιτικά γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 30 Μαρτίου 2009.
3.Εκκλησίες: Οι επιθέσεις  στις εκκλησίες Αγίου Δημητρίου και Αγίας Σοφίας στις 9 Απριλίου, με ωρολογιακούς μηχανισμούς γίνονται ταυτόχρονα με επιθέσεις σε Αθήνα και Πειραιά.
4.Αστυνομία: Είναι η δεύτερη παράλληλη επίθεση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο στη συμπρωτεύουσα το νεοανεγειρόμενο αστυνομικό τμήμα Σταυρούπολης, τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου.
5. Προξενείο: Η οργάνωση κάνει επίδειξη εξοπλισμού με την τοποθέτηση βόμβας έξω από το προξενείο της Χιλής, μέρα μεσημέρι στις 22 Ιουλίου και στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης.
6.Υπουργείο: Τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου το κτίριο του ΥΜΑ-Θ θεωρητικά φυλασσόταν καλύτερα εν όψει εγκαινίων της ΔΕΘ.  Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τη μέθοδο της κατσαρόλας με έκρηξη χωρίς πολλές ζημιές.