Skip to main content

Ψεκασμοί σε δενδροστοιχίες των οδών Σβώλου και Τσιμισκή

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, θα εκτελούνται από τις 23.00 έως τις 6 το πρωί και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Σε επαναληπτικούς ψεκασμούς με βιολογικά σκευάσματα στις δενδροστοιχίες των οδών Σβώλου και Τσιμισκή, θα προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, με στόχο την αντιμετώπιση εντομολογικών ασθενειών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συντήρησης και προστασίας των δενδροστοιχιών της πόλης θα εκτελούνται από τις 23.00 έως τις 6 το πρωί και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Επειδή απαιτείται η χρήση βυτίου με ψεκαστική αντλία ώστε να γίνει καλύτερη διαβροχή των δέντρων συστήνεται η προσοχή των πολιτών και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη συγκεκριμένη εντομολογική προσβολή έχει ήδη προχωρήσει σε τέσσερις ψεκασμούς κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, όπως επίσης ότι γίνεται χρήση βιολογικών μη τοξικών σκευασμάτων με δραστική ουσία τον βάκιλο της Θουριγγίας (Bacillus Thuringiensis), ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία των αρμόδιων υπηρεσιών με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης για την παρακολούθηση, την εξέλιξη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της προσβολής.