Skip to main content

Ψυχάρης: Τι είχε ζητήσει ο Τσίπρας από τον πρόεδρο του ΔΟΛ

Ο Σταύρος Ψυχάρης, σε δεύτερο άρθρο του, αποκαλύπτει τις αλλαγές προσώπων που του είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε Mega και Νέα.

Νέες αποκαλύψεις, στο Βήμα της Κυριακής, για τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα κάνει ο επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης.

Ο Σταύρος Ψυχάρης γράφει στο άρθρο με τίτλο «Τι ζήτησε ο κ. Τσίπρας» πως ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κάνει παρεμβάσεις στον ΔΟΛ, το Μega αλλά και την εφημερίδα "Τα ΝΕΑ".

Σύμφωνα με τον κο Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός ζήτησε την απομάκρυνση βασικού σχολιαστή του Μega, επειδή μεροληπτούσε εναντίον του, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Πρετεντέρη.

O Σταύρος Ψυχάρης, σε απόσπασμα από το σχετικό άρθρο, γράφει:

"Πρέπει ν' αλλάξει Γραμματέα ο κ. Τσίπρας. Διότι μόνον σε απροσεξία της Γραμματείας του κόμματός του μπορεί να αποδοθεί η εκ μέρους του διαβεβαίωση ότι ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει κάτι από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όλη η δημοσιογραφική «πιάτσα» γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού. Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του Mega με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού. Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία. Ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της «Αυγής».

"Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά. Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία..."

Γεροβασίλη: "Ο κατήφορος συνεχίζεται"

«Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως το Βήμα, επιστρέφει με νέες αποκαλύψεις για τις συναντήσεις και τις επαφές του εκδότη με τον πρωθυπουργό.