Skip to main content

Ψηφιακά εκπέμπει η TV100

Ψηφιακά εκπέμπει από το απόγευμα της Τρίτης η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100), μαζί με άλλα τρία περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ψηφιακά εκπέμπει από το απόγευμα της Τρίτης η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100), μαζί με άλλα τρία περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα της Κεντρικής Μακεδονίας («Euro», «4 Ε» και «Γνώμη του Πολίτη»).

Πάροχος της ψηφιακής εκπομπής είναι η κοινοπραξία Digital Broadcast Syndication που δημιούργησαν από κοινού τα τέσσερα δίκτυα. Η λήψη του επίγειου ψηφιακού σήματος των τεσσάρων σταθμών είναι δυνατή στο «δίαυλο 50» με μία απλή σάρωση του ψηφιακού δέκτη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, τονίζοντας ότι «η ψηφιακή εκπομπή αποτελούσε ουσιώδη προϋπόθεση για την επιβίωση της Δημοτικής Τηλεόρασης».

Τώρα, πρόσθεσε, «πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά πώς θα συμβάλουν και άλλοι δήμοι της πόλης, γιατί η αξιοποίηση αυτού του εργαλείου προς όφελος ολόκληρης της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας προϋποθέτει τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης του». «Όλοι θέλουμε μια υγιή και χρήσιμη Δημοτική Τηλεόραση, αλλά ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να σηκώνει μόνος του το βάρος της χρηματοδότησής της», είπε.

Η TV100 συνεργάζεται πλέον με το διαδικτυακό κανάλι www.archaeologychannel.org , μια ακαδημαϊκού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία που προβάλει δωρεάν αρχαιολογικό ρεπορτάζ από όλο τον κόσμο.

Τέλος, η Δημοτική Τηλεόραση ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα εκμάθησης των τεχνικών του τηλεοπτικού ρεπορτάζ σε νέους μετανάστες σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα μέσα από τα ΜΜΕ» (Media Diversity Institute) του Λονδίνου.

Το αντικείμενο του προγράμματος – που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους – ήταν η δημοσιογραφική κάλυψη ζητημάτων που αφορούν στην επίσημη μετανάστευση. Τα αποτελέσματα θα προβληθούν σε ειδική εκπομπή στα μέσα Ιουνίου.