Skip to main content

Ψηφιακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον διαδικτυακό εκφοβισμό

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνέργεια με το πρόγραμμα του ΚΜΟΠ «Live Without Bullying» διοργανώνει εκδήλωση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο των Δράσεων Ψηφιακής Κουλτούρας διοργανώνουν την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00  την 3η Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Stop Cyberbullying».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και απευθύνεται σε γονείς και μαθητές σχολείων. Στοχεύει στην κατανόηση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαδικτυακού εκφοβισμού, αλλά και στα ζητήματα που προκαλεί η χρήση του διαδικτύου που επηρεάζει όλο και περισσότερο νέους ανθρώπους. Ετσι είναι ζωτικής σημασίας γονείς και εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν τα θετικά και τα αρνητικά της διαδικτυακής κουλτούρας στις κοινότητές τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνέργεια με το πρόγραμμα του ΚΜΟΠ «Live Without Bullying» σχεδίασε αυτή την εκδήλωση, ώστε να παρέχει στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τις συμβουλές που χρειάζονται για τη διαχείριση του κυβερνοεκφοβισμού.



Βασικοί ομιλητές της 3ης ημερίδας θα είναι:

-η Δρ. Αντωνία Τορρένς, δημιουργός της δράσης Live Without Bullying, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος και Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ, η οποία στην παρουσίασή της με θέμα «Διαδικτυακός Εκφοβισμός- Αναγνώριση-Ψυχολογικές προεκτάσεις-Αντιμετώπιση» θα αναπτύξει τα σημεία που χρήζουν προσοχής,  
-ο Βάϊος Νταφούλης, Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ιπποκράτειου, ο οποίος στην παρουσίαση του με θέμα «Συναισθήματα που διακινούνται στον εκφοβισμό σε παιδιά και εφήβους» θα αναλύσει την ψυχοσύνθεση των θυμάτων του διαδικτυακού εκφοβισμού, καθώς και
-ο Γιώργος Αποστολίδης, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα «Διαδίκτυο & Ψηφιακός Εκφοβισμός, η Eλληνική Πραγματικότητα» και θα αναπτύξει τρόπους πρόληψης κινδύνων.

Χαιρετισμό στην ψηφιακή εκδήλωση θα απευθύνoυν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας και ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσα από το Youtube κανάλι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εδώ