Skip to main content

Ψηφιακό αγγειογράφο παρέδωσε το ΜΑΖΙ στο ΑΧΕΠΑ μέσω δωρεάς Νιάρχου

Το μηχάνημα, μονάδικο για τη Βόρεια Ελλάδα, υπολογίζεται ότι τον Ιανουάριο 2019 θα τεθεί σε λειτουργία για το κοινό των πολιτών της περιοχής.

Έναν ψηφιακό αγγειογράφο δύο επιπέδων παρέδωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης η αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. -Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Το μηχάνημα αυτό, μοναδικό για τη Βόρειο Ελλάδα, είναι τελευταίας τεχνολογίας και εκτός από διαγνωστικό, είναι και επεμβατικό.

Εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΠΝΘ ΑΧΕΠΑ καθώς και των χειριστών τέτοιων μηχανημάτων. Υπολογίζεται ότι τον Ιανουάριο 2019 το μηχάνημα αυτό θα τεθεί σε λειτουργία για το κοινό των πολιτών της Βορείου Ελλάδος.

«Εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου, των Ιδρυτικών μελών και των εθελοντών του Μ.Α.Ζ.Ι., εκφράζω αμέτρητες ευχαριστίες και ευχές για μακροημέρευση στους ανθρώπους του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Αυτή η ημέρα είναι πολύ σημαντική για όλους μας.  Με το μηχάνημα αυτό, θα σωθούν πολλοί άνθρωποι από τη Βόρειο Ελλάδα, συνεχίζουμε δριμύτεροι! Γιατί όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα: "Όλοι Μ.Α.Ζ.Ι. μπορούμε τα πάντα!"», δήλωσε η δικηγόρος και Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. Δρ. Αλεξάνδρα Γωγούση.