Skip to main content

Ψηφιακό συνέδριο: Circular Cultures materials - Μετά την ανακύκλωση τι;

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το British Council συνεχίζουν τον διάλογο για τον ρόλο του design και τις πρακτικές απέναντι στην κλιματική κρίση

Στη φετινή διοργάνωση του Circular Cultures, πανεπιστημιακοί, designers και καλλιτέχνες διερευνούν πώς το κυκλικό designκαι τα υλικά μπορούν να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις και να προσφέρουν λύσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Τα τελευταία τρία χρόνια, το British Council και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έχουν ανοίξει τον διάλογο για τον ρόλο του design απέναντι στην κλιματική κρίση και για τις δημιουργικές πρακτικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Με τη βιομηχανία της μόδας ως αφετηρία, παρουσίασαν το Craftingthe Future, για να θίξουν το ζήτημα της βιωσιμότητας μέσα από τον σχεδιασμό μόδας, τη χειροτεχνία και την κουλτούρα της πρωτογενούς δημιουργίας. Προχωρώντας αυτό το πρόγραμμα ένα βήμα πιο πέρα, το Circular Cultures έδωσε έμφαση στην κυκλικότητα ως μια εστίαση στην καινοτομία και στα υλικά, αλλά και ως ένα εργαλείο για την επινόηση βιώσιμων μοντέλων για το design και τις δημιουργικές κοινότητες.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr