Skip to main content

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για συνέχιση λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ

Η απρόσκοπτη λειτουργία της είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αφού προσφέρει θέσεις εργασίας σε πάνω από 200 οικογένειες, λέει η δημοτική αρχή.

Να βρεθεί λύση ώστε να μην οδηγηθεί σε πτώχευση η ΣΕΚΑΠ ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ξάνθης. 

Στο σχετικό κείμενο το Δ.Σ. αναφέρει ότι «η απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς προσφέρει, έμμεσα ή άμεσα θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 200 οικογένειες».

Η δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση να συνυπολογιστούν τα επακόλουθα που θα έχει για την κοινωνία της Ξάνθης οποιαδήποτε παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης.

Αναλυτικά:

«Ο Δήμαρχος Ξάνθης και το Δημοτικά Συμβούλιο τον Δήμου Ξάνθης, ομόφωνα εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, αλλά και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με το μέλλον της ιστορικής ΣΕΚΑΠ καθώς και την επιθυμία μας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην απρόσκοπτη λειτουργία τον εργοστασίου.

Μια ιστορική εταιρεία που διεσώθη μόλις χθες και μετετράπη σήμερα από προβληματική και υπερχρεωμένη σε κερδοφόρα με αναπτυξιακή τροχιά, δυστυχώς βρίσκεται πάλι στο σημείο «μηδέν», φορτωμένη από την περίοδο τον 2009 με ένα υπέρογκο ποσό προστίμου 38,2 εκατομμυρίων εύρώ.

Είναι τραγικό σήμερα, για μία υγιή και κερδοφόρα επιχείρηση που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, συνεισφέρει εκατομμύρια κάθε χρόνο στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, ένας οικονομικός και εργασιακός «πνεύμονας» για την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή, να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.

Η εταιρεία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας, η απρόσκοπτη λειτουργία της είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς προσφέρει, έμμεσα ή άμεσα θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 200 οικογένειες.

Σε μια περίοδο που οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας είναι τα βασικό ζητούμενο, κάνουμε έκκληση, να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει, ώστε να μην οδηγηθεί σε πτώχευση η ΣΕΚΑΠ.

Κάνουμε έκκληση να συνυπολογιστούν τα επακόλουθα που θα έχει για την κοινωνία μας οποιαδήποτε παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης».