Skip to main content

Ψήφισμα – έκκληση για το 12%

Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών για τη διατήρηση της επιδότησης του κόστους εργασίας κατά 12% ζητούν οι παραγωγικοί φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Την άμεση και προσωπική παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών για τη διατήρηση της επιδότησης του κόστους εργασίας (μισθοδοσίας) κατά 12%, αλλά παράλληλα και την άμεση καταβολή από το κράτος της επιδότησης τουλάχιστον ενός εξαμήνου από τα έτη 2007 και 2008, που ακόμα εκκρεμεί, ζητούν με ψήφισμά τους 17 φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των εν λόγω φορέων είχαν συνεδριάσει πρόσφατα στην Κομοτηνή και είχαν συμφωνήσει στην κοινή διεκδίκηση της επιδότησης του κόστους εργασίας και στη συντονισμένη άσκηση πίεσης προς το κράτος, ώστε να τους αποδοθούν το συντομότερο τα οφειλόμενα ποσά από τα προηγούμενα έτη.

Με το κοινό τους ψήφισμα θέτουν και πάλι το ζήτημα επιτακτικά προς τον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας τη ζωτική σημασία της καταβολής και διατήρησης και στο μέλλον και για τους πέντε νομούς της επιδότησης κατά 12% του κόστους μισθοδοσίας προς τις επιχειρήσεις της περιφέρειας, προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες που θα απέφερε η συνέχιση της εκκρεμότητας αυτής.

«Η έλλειψη ρευστότητας, λόγω και της μη έγκαιρης καταβολής του επιδόματος, υπονομεύει την τοπική αναπτυξιακή προσπάθεια, με άμεσες συνέπειες τη μείωση των θέσεων εργασίας στην περιφέρειά μας.  Σήμερα, καλούνται  οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον και έχουν ανάγκη από την συνεπή στήριξη της Πολιτείας, για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Παράλληλα με την κατάργηση του μέτρου από τους νομούς Δράμας και Καβάλας ελλοχεύει ο κίνδυνος αύξησης της ανεργίας, αφού οι επιχειρήσεις θα προβούν σε απολύσεις προσωπικού, διότι δεν θα έχουν την υποχρέωση διατήρησης των θέσεων εργασίας στα επίπεδα του 2003», αναφέρεται στο ψήφισμα των φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι φορείς ζητούν την άμεση καταβολή της επιδότησης 12% του κόστους μισθοδοσίας  τουλάχιστον ενός εξαμήνου προ των εορτών των Χριστουγέννων για τα έτη 2007 και 2008, την ισόβια παράταση της ενίσχυσης του κόστους μισθοδοσίας με 12% για τους νομούς Δράμας και Καβάλας, την επαναφορά όλων  των κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως ίσχυε από το 2003.