Skip to main content

Ψήφισμα για Βενεζουέλα από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Θεσσαλονίκης

Επιβεβλημένη η διεθνιστική μας αλληλεγγύη απέναντι στους εργαζόμενους της Βενεζουέλας και τον Βενεζουελάνικο λαό, αναφέρει ο Σύνδεσμος

Την απερίφραστη καταδίκη του για την «ωμή ανάμειξη των ΗΠΑ, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής και της ΕΕ», στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, εκφράζει σε ψήφισμά του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις πραξικοπηματικές ενέργειες της αντιδραστικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που με την ενεργό στήριξη των ΗΠΑ, επιχειρούν να επιβάλλουν στο λαό της χώρας έναν πρόεδρο-μαριονέτα του ιμπεριαλισμού, τον Χουάν Γκουαϊδό. Πρόκειται για ενέργειες που γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να προωθήσουν τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια τους στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπως άλλωστε γίνεται σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται στο ψήφισμα του Συνδέσμου.

Και προστίθεται: «Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής έχουν ζήσει τη βαρβαρότητα του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε μια σειρά περιπτώσεις, από την Κούβα και τη Χιλή, μέχρι τον Παναμά και την Νικαράγουα. Για άλλη μια φορά, οι ΗΠΑ επιχειρούν με στρατιωτικές απειλές και πραξικοπηματικές ενέργειες εντολοδόχων τους, να ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

» Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία και επιβεβλημένη η διεθνιστική μας αλληλεγγύη απέναντι στους εργαζόμενους της Βενεζουέλας, το Βενεζουελάνικο λαό, που πέραν της καπιταλιστικής κρίσης βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

» Ο λαός της Βενεζουέλας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να καθορίσει ο ίδιος τις εξελίξεις στη χώρα του, χωρίς έξωθεν απειλές, επεμβάσεις και παρεμβάσεις. Στεκόμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια:

» Yankees Go Home!»