Skip to main content

Ψήφισμα κατά των Πρεσπών από τους κοσμηματοπώλες Θεσσαλονίκης

Απορρίπτει την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» και οποιουδήποτε παραγώγου αυτού «στην κρατική οντότητα που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας»

Ψήφισμα κατά της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, «για την παραχώρηση του όρου "Μακεδονία"», εξέδωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος καλεί τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, μετά την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων με την οποία παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας, με στάση ευθύνης απέναντι στην ελληνική ιστορία

Αποφάσισε τα ακόλουθα :

- Απορρίπτει την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» και οποιουδήποτε παραγώγου αυτού, στην κρατική οντότητα που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας.

- Εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για τις δυσμενείς  επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα μας η αναγνώριση «Μακεδονικής εθνότητας» και «Μακεδονικής γλώσσας».

- Θεωρεί το περιεχόμενο  της «Συμφωνίας των Πρεσπών»  ως επικίνδυνο και επιζήμιο για το ιστορικό μέλλον της Ελλάδας.

- Καλεί τα πολιτικά κόμματα και κάθε Βουλευτή ξεχωριστά του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας αυτής.

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης αντιλαμβανόμενος ότι η πατρίδα μας βρίσκετε σ' ένα ιστορικό σταυροδρόμι με ενιαία και συμπαγή θέση κάνει σαφές τα αυτονόητα:

Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.
Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας δεν υποτιμάται και δεν αποτελεί μέγεθος για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση».