Skip to main content

Ψήφισμα καταδίκης των φασιστών ζητά η Νοτοπούλου - Πυρά κατά της διοίκησης Ζέρβα

Η Κατερίνα Νοτοπούλου συντάσσεται με το ψήφισμα καταδίκης των φασιστών και της δράσης τους που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Πυρά κατά της δημοτικής αρχής εξαπολύει η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου για τη στάση της στα τελευταία γεγονότα με ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες.

Η κ. Νοτοπούλου κάνει λόγο για ακατανόητη στάση του δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στο ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση με στόχο την καταδίκη των φασιστών και της δράσης τους.

Διαβάστε - Δήμος Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης για τα γεγονότα στη Σταυρούπολη

 

«Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα εναντίον του φασισμού, του ναζισμού και των σημερινών οπαδών τους, για αυτό δεν θα καταθέσουμε δικό μας ψήφισμα όπως σχεδιάζαμε, αλλά συντασσόμαστε με το ψήφισμα που κατατέθηκε ήδη από τη Λαϊκή Συσπείρωση και σας καλούμε να ακολουθήσετε τη διαδικασία που προτάθηκε, δηλαδή ψηφοφορία δια περιφοράς», σημειώνει η κ. Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Τις τελευταίες μέρες συγκλονισμένη η κοινωνία της πόλης μας και ολόκληρη η χώρα παρακολουθούν τη δράση των ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων μέσα σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και τις απαράδεκτες πράξεις βίας και τρομοκρατίας που ασκούν.

Εξοργισμένοι, αλλά καθόλου έκπληκτοι παρακολουθούμε τη διφορούμενη και αμφιλεγόμενη στάση της κυβέρνησης και των υπουργών της που φλερτάρουν ολοφάνερα με τους οπαδούς των φασιστών, αρνούμενοι να καταδικάσουν ξεκάθαρα και αποφασιστικά τους φασίστες και τις πράξεις τους, αλλά αντίθετα επιδίδονται σε ανιστόρητους και ψευδεπίγραφους συμψηφισμούς για να μην τους κακοκαρδίσουν, αναμένοντας εκλογικά οφέλη.

Με τον τρόπο αυτό αθωώνουν και δίνουν χώρο στους φασίστες, οι οποίοι για αυτόν ακριβώς το λόγο, αντί να κρυφτούν στις τρύπες τους, αποθρασύνθηκαν και κλιμακώνουν καθημερινά τις προκλήσεις τους.

Έτσι η ευθύνη για την αποφασιστική αντιμετώπιση των φασιστών και για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στην πόλη μας, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και καθοριστική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Για αυτό θεωρούμε τη δική σας στάση, όπως και του Δημάρχου, ακατανόητη και απαράδεκτη απέναντι στο ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση με στόχο την καταδίκη των φασιστών και της δράσης τους και την καταγγέλλουμε.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα εναντίον του φασισμού, του ναζισμού και των σημερινών οπαδών τους, για αυτό δεν θα καταθέσουμε δικό μας ψήφισμα όπως σχεδιάζαμε, αλλά συντασσόμαστε με το ψήφισμα που κατατέθηκε ήδη από τη Λαϊκή Συσπείρωση και σας καλούμε να ακολουθήσετε τη διαδικασία που προτάθηκε, δηλαδή ψηφοφορία δια περιφοράς.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε εκτεθειμένοι απέναντι στους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης και θα λογοδοτήσετε για τη στάση σας.

Κατερίνα Νοτοπούλου
Για την παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί