Skip to main content

Ψήφισμα συμπαράστασης εκπαιδευτικών στην κατάληψη του Καλλιτεχνικού

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου ζητώντας την άμεση επίλυση του κτηριακού προβλήματος του σχολείου.

Τη συμπαράστασή τους στους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων που προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου του Λυκείου από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου εκφράζουν με ψήφισμά τους οι διδάσκοντες/διδάσκουσες του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου (το Γυμνάσιο βρίσκεται συστεγαζόμενο με Γενικό Λύκειο σε άλλο κτήριο ενάμιση χιλιόμετρο μακριά και οι μαθητές του συμμετέχουν στην κατάληψη με αποχή από τα μαθήματα), ζητώντας την άμεση επίλυση του κτηριακού προβλήματος του σχολείου.

«Ένα πρόβλημα που είναι χρόνιο και οι αρμόδιοι φορείς το γνωρίζουν καλά, χωρίς όμως να έχουν δώσει κάποια ικανοποιητική λύση μέχρι σήμερα» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί σε κείμενό τους.

Η κατάληψη (και οι κινητοποιήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιό της) έχουν τη στήριξη και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί που υπέγραψαν το κάτωθι ψήφισμα συμπαράστασης:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ/ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

Ως διδάσκοντες και διδάσκουσες του Καλλιτεχνικού Σχολείου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας για επίλυση του χρόνιου κτιριακού προβλήματος που αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη εκπαιδευτική λειτουργία και τις ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητές του.

Παρ' όλες τις προσπάθειες που προηγήθηκαν από όλη τη σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς), το πρόβλημα παραμένει άλυτο και ολοένα οξύνεται.

Ζητούμε την έμπρακτη δέσμευση των αρμόδιων δημόσιων φορέων με κατάθεση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να αποδοθεί το συντομότερο κατάλληλο για το Καλλιτεχνικό Σχολείο κτήριο, καθώς και την επαρκή οικονομική ενίσχυση για την ικανοποίηση των άμεσων λειτουργικών αναγκών του.

Οι διδάσκοντες/ -ουσες

Μ. Αθανασιάδου

Α. Αλεξανδρίδου

Δ. Αρχοντίδου

Α. Γαζάκης

Ε. Γκεγκελασβίλι

Δ. Δαραβίγκα

Χ. Δημητρακόπουλος

Τ. Δημοπούλου

Ε. Δροσοφορίδου

Χ. Ηλιοπούλου

Λ. Θεοδωράκος

Χ. Θεοδώρου

Δ. Καραθανάση

Α. Κολτσίδα

Μ. Λέτσιου

Η. Λουκίδου

Δ. Μαυροπούλου

Δ. Μήττα

Π. Μπούσκα

Α. Μυλωνά

Σ. Νίκα

Ε. Παπαδοπούλου

Ε. Παυλίδου

Α. Ράλλη

Κ. Ρωμανάς

Β. Σφέτσιου

Μ. Τζούλη

Κ. Φωτιάδου