Skip to main content

Ψήφισμα δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγ Σοφία

Η οποιαδήποτε-θρησκευτικού χαρακτήρα-παρέμβαση αντιτίθεται στον αναγνωρισμένο χαρακτήρα του χώρου αυτού ως μνημείου, τονίζει το δημοτικό Συμβούλιο.

Ψήφισμα ενάντια στην πρόσφατη τελετή ανάγνωσης του Κορανίου στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει, η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη είναι χαρακτηρισμένο οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας από την UNESCO και οφείλουμε όλοι την προάσπιση και διαφύλαξη του χαρακτήρα του αυτού.

«Η οποιαδήποτε-θρησκευτικού χαρακτήρα-παρέμβαση, όπως η πρόσφατη τελετή ανάγνωσης του Κορανίου, αντιτίθεται στον αναγνωρισμένο χαρακτήρα του χώρου αυτού ως μνημείου αλλά και αλλοιώνει την οικουμενικότητά του και τον πανανθρώπινο χαρακτήρα του, ανεξαρτήτως θρησκείας και πίστης», τονίζει το Δημοτικό Σύμβούλιο Θεσσαλονίκης και «καταδικάζει πράξεις και παρεμβάσεις που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του μνημείου παγκόσμιου πολιτισμού και καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών».