Skip to main content

Ψήφισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους απεργούς πείνας

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των 50 μεταναστών, που εδώ και 21 μέρες πραγματοποιούν απεργία πείνας εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με ψήφισμα του.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των 50 μεταναστών, που εδώ και 21 μέρες πραγματοποιούν απεργία πείνας εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με ψήφισμά, που εξέδωσε κατόπιν πρότασης της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με «πολύχρωμο» διαχρονικά πληθυσμό, ένα «χωνευτήρι πολιτισμών», εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος» σημειώνεται στο ψήφισμα.

Καλεί την κυβέρνηση «να προχωρήσει στη νομιμοποίησή τους, αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής τους από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές».