Skip to main content

Ψηφίστηκε επί της Αρχής το ν/σ του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

«Υπέρ» του σχεδίου νόμου ψήφισε η ΝΔ, καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν.

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το νομοσχέδιο «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

«Υπέρ» του σχεδίου νόμου ψήφισε η ΝΔ, καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου επί της Αρχής έγινε κατά την έναρξη της τρίτης συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ενώ είχε προηγηθεί σήμερα η δεύτερη συνεδρίαση με την ακρόαση 18 φορέων, όπου στην πλειοψηφία τους να αναγνώρισαν πως το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή επίλυση της απλοποίησης διαδικασίας για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων του πρωτογενούς τομέα κάνοντας όμως προτάσεις και παρατηρήσεις σε επιμέρους διατάξεις ζητώντας βελτιώσεις και εξειδικεύσεις.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου με την κατ’ άρθρων συζήτηση συνεχίζεται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ενώ δεύτερη ανάγνωσή του έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.