Skip to main content

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο «Καλλικράτης»

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών για την αυτοδιοικητική αναδιοργάνωση, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η ΝΔ.
Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η ΝΔ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 160 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» καταψήφισαν 124 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρούσα» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Η ΝΔ, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 για το χωροταξικό.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αν δεν δεν ολοκληρωθούν απόψε οι ομιλίες όλων των εγγεγραμμένων βουλευτών επί των άρθρων, η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο.