Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019
x

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ!

Νόμο του Κράτους αποτελεί από σήμερα η τροπολογία που μεταξύ άλλων δίνει ανάσα ζωής στον «Γηραιό» σχετικά με τα χρέη που άφησε η λαίλαπα Παπαθανασάκη.

Νόμο του Κράτους αποτελεί από σήμερα η τροπολογία που μεταξύ άλλων δίνει ανάσα ζωής στον Ηρακλή σχετικά με τα χρέη που έχει να διαχειριστεί και κληρονόμησε από το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς, Παπαθανασάκη η διοίκηση Τομ Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τη «Blue Arena» πριν λίγη ώρα πέρασε με θετική ψήφο από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και πλέον δημιουργείται μία θεσμική ασπίδα κατά των επιθετικών πιστωτών του Ελληνοκαναδού και των ενεργειών τους.

Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ εισέπραξε με προφανή ικανοποίηση το συγκεκριμένο νέο και πλέον έχει να ρυθμίσει τις ήδη ανοικτές οικονομικές υποθέσεις.

Αναλυτικότερα, η ιστοσελίδα «Sport24» ανέφερε:

«Η τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προβλέπει ότι από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και εφεξής, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αθλητική ανώνυμη εταιρεία υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, είτε λόγω υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, αυτή η νέα ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη στο σύνολο των υποχρεώσεων της προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και στο ήμισυ τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της προηγούμενης ΑΑΕ, ήτοι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές κ.λπ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει δηλώσει ότι η βουλευτική τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση, ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά.

Δηλαδή διατηρείται το 100% των χρεών στο Δημόσιο (ασφαλιστικοί φορείς-Εφορία).

Οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, στελέχη αγωνιστικού τμήματος και ατζέντηδες (και βάσει διάταξης της ΕΠΟ) στο 50%.

Η τροπολογία αυτή είναι ευνοϊκή για αρκετές ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχουν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης και έχει συσταθεί νέα αθλητική εταιρεία όπως ο Ηρακλής και η Βέροια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ