Skip to main content

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020

Υπόδειγμα ορθολογικής διαχείρησης χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τον προϋπολογισμό, που ψηφίστηκε σήμερα με 23 ψήφους υπέρ,4 λευκά και 12 κατά

Με 23 ψήφους υπέρ, τέσσερα λευκά και 12 κατά, ψηφίστηκε πριν από λίγο από το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο προϋπολογισμός για το 2020, ο οποίος ανέρχεται στα 411,8 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 5,41% σε σχέση με πέρσι, ενώ τον χαρακτήρισε υπόδειγμα ορθολογικής διαχείρισης, επισημαίνοντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι ο δήμος σέβεται την περιουσία των δημοτών.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας επισήμανε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό που θέτει την καθημερινότητα ως προτεραιότητα, εξασφαλίζει τα αυτονόητα, είναι γεμάτος από κοινωνικές δράσεις και δίνει έμφαση στον πολιτισμό. «Είναι ένας προϋολογισμός βαθιά αναπτυξιακός», τόνισε.

Αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με τον Βασίλη Γάκη, δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, να τονίζει πως περίμενε να ακούσει την αναπτυξιακή πολιτική και τη λογική πίσω από το προϋπολογισμό. «Περιμένω να δικαιολογήσουν τα ποσά. Γιατί έτσι και όχι αλλιώς», τόνισε.

Ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης, η «Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» τόνισε ότι δεν άλλαξε τίποτα ενώ η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί», άσκησε κριτική για το ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στον προϋπολογισμό για το συγκοινωνιακό, την καθαριότητα και την ανακύκλωση.