Skip to main content

«Ψηφίζει» Παπακωνσταντίνου ο Αλογοσκούφης

Να συνεχίσει να κάνει αυτά που έχει ξεκινήσει και να αγνοήσει τις σειρήνες του λαϊκισμού μέσα στο ίδιο του το κόμμα, συμβούλεψε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσ
Να συνεχίσει να κάνει αυτά που έχει ξεκινήσει και να αγνοήσει τις σειρήνες του λαϊκισμού μέσα στο ίδιο του το κόμμα, συμβούλεψε το Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο Αλογοσκούφης χαρακτήρισε φιλότιμες και σοβαρές τις προσπάθειες του σημερινού υπουργού, ενώ υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο το οποίο όλη η ελληνική κοινωνία πρέπει να το στηρίξει.

Σχετικά με το εάν το 2007 είχε εισηγηθεί τη λήψη σκληρότερων μέτρων, απάντησε ότι: «Αυτά τα μέτρα δεν τα πήραμε, γιατί λόγω της μικρής πλειοψηφίας, μία μικρή ομάδα του κρατισμού και του λαϊκισμού δεν επέτρεψε να πάρουμε τα μέτρα που έπρεπε».

Σημείωσε, δε, ότι εκείνη ήταν μια κρίσιμη περίοδος κατά την οποία ο ίδιος πάντα λειτουργούσε ομαδικά και ποτέ δεν άσκησε προσωπική πολιτική, καθώς σε τέτοια περίπτωση τονίζει ότι θα είχε προτιμήσει να παραιτηθεί.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε πως λαϊκιστές υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα και υπογράμμισε ότι «η ΝΔ θα πρέπει να κάτσει με μια μικρή ομάδα να σκεφτεί γιατί είχαμε αυτό το πολιτικό αποτέλεσμα». Μάλιστα, όπως δήλωσε, «πολιτική Αλογοσκούφη είχαμε και το 2007 και η πολιτική αυτή βοήθησε τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές».