Skip to main content

Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης: Το μεγάλο... λίφτινγκ - Οι 18 υποψήφιοι από τους 21

Τα ονόματα που ήδη φέρεται να έχουν κλειδώσει θέση στη λίστα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Πού υπάρχουν... κενά ακόμη

Με ελάχιστα κενά, με εκπλήξεις και μεγάλη ανανέωση αναμένεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Α' Θεσσαλονίκης για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Η επίσημη ανακοίνωσή του (πιθανώς όχι του συνόλου των υποψηφίων, πάντως των περισσότερων) σχεδιάζεται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ήδη έχουν κλείσει θέση 17 – 18 άτομα, υπάρχουν τρεις εκκρεμότητες από πολύ συγκεκριμένες περιοχές, όπου όμως ακούγονται πολύ συγκεκριμένα ονόματα και υπάρχει και ακόμη μια υποψηφιότητα, που πιθανώς να προστεθεί από την κεντρική διοίκηση εάν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων αυτή τη φορά, λόγω της προσθήκης μιας επιπλέον έδρας στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, περιλαμβάνουν 21 αντί 20 ατόμων.

Τα ονόματα των υποψηφίων, που έχει στη διάθεσή της η Voria.gr από αξιόπιστες πηγές και θεωρούνται σίγουρα, είναι 18 από τα 20 ή 21.

Από το 2019

Από τα 20 ονόματα του ψηφοδελτίου του 2019 στις νέες εθνικές εκλογές φαίνεται ότι θα συμμετέχουν μόλις επτά! Κι από αυτούς οι έξι είναι άνδρες! Οπότε τα νέα πρόσωπα είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες, καθώς για διαφορετικούς λόγους οι υποψήφιες του 2019 δεν θα διεκδικήσουν (τουλάχιστον στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια) την εκλογή τους εκ νέου το 2023.

Η ανανέωση είναι πολύ μεγάλη, ενώ η μάχη του σταυρού αναμένεται να είναι αυτή τη φορά πολύ σκληρή.

Οι επτά που θα συμμετέχουν από το ψηφοδέλτιο του 2019 είναι:

-Χάρης Καστανίδης (νυν βουλευτής).

-Αντώνης Σαουλίδης.

-Γιάννης Μαγκριώτης.

-Νίκος Ξυλούρης.

-Κρυσταλλία Μουτάφη.

-Κωνσταντίνος (Καππαδόκης) Αβανίδης.

-Στέφανος Χατζημανώλης.

Από το ψηφοδέλτιο του 2019 απουσιάζει ο δεύτερος σε ψήφους Κυριάκος Κυριάκος (το είχε άλλωστε προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό), η Σοφία Μουτίδου, η Κούλα Γιαννακίδου, η Ιουλία Καλαϊτζίδου, ο Κώστας Αβραμίδης, η Μαρία Καρεκλίδου, η Μαρίκα (Μαρία) Λιάπη (Πενλόγλου), η Δώρα Σαμαρά (θα είναι υποψήφια στη Β' Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά), η Νικολέτα Σπυροπούλου, η Θεοδώρα Λειψιστινού, η Ιωάννα Τριγώνη, η Έλλη – Μαγδαληνή Μανώλα και ο Σπύρος Στατήρης.

Οι νέοι

Στο ψηφοδέλτιο, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς τις επίσημες ανακοινώσεις τις περιμένουμε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή την ερχόμενη Κυριακή, θα συμμετέχουν επίσης:

-Κατερίνα Λάσπα.

-Κώστας Χρυσόγονος.

-Πέννυ Δαλαμπούρα.

-Γιώργος Πινακίδης.

-Πέτρος Λεκάκης.

-Δήμητρα Αγκαθίδου.

-Χρυσή Γκαβανίδου.

-Ελένη Χριστιά.

-Νάνσυ Παπαδάτου.

-Νίκος Μπιλίκας.

-Κώστας Σωτηράκης.

Στο ΠΑΣΟΚ "έψαχναν" (κατ' άλλους αξιολογούσαν) μέχρι πριν λίγες μέρες άλλα τρία ονόματα υποψηφίων, με συγκεκριμένη όμως προέλευση, από τη δυτική Θεσσαλονίκη, ώστε να υπάρχει και "γεωγραφική" εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο. Συγκεκριμένα, οι περιοχές από τις οποίες θέλουν υποψήφιους είναι οι Συκιές, ο Εύοσμος και ο δήμος Παύλου Μελά. Η αναμενόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Σωτηράκη καλύπτει τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.