Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
x

ALPHA BANK: ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περιοδεία της Διοίκησης της Alpha Bank στη Β. Ελλάδα με επικεφαλής τον Β. Ψάλτη-Νέο πρότυπο Επιχειρηματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κ. και Δ. Μακεδονίας

 Την αποφασιστικότητα της Alpha Bank να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανάκαμψη της οικονομίας της Βόρειας Ελλάδας, στηρίζοντας χρηματοδοτικά την ανάπτυξη των υποδομών αλλά και τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, επιβεβαίωσαν οι επαφές που είχε προ ημερών η διοίκηση της τράπεζας στην περιοχή.

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των πρώτων επιτευγμάτων του Προγράμματος Μετασχηματισμού, the alpha blueprint, που, μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εντατικών επαφών της διοίκησης της Alpha Bank με τις επιχειρήσεις σε όλη την χώρα και, ταυτόχρονα, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Alpha Bank στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ότι επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε σε Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη ήταν ο CEO της τράπεζας Bασίλης Ψάλτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και τους Διευθυντές Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, ειδικά για τον νομό Θεσσαλονίκης, μέσα από το ευρύ δίκτυο καταστημάτων, η Τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους 600.000 ιδιώτες και 40.000 επιχειρήσεις στην περιοχή καλύπτοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές τους ανάγκες. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η λειτουργία του νέου Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών της περιοχής.

Η δυναμική των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, ο υψηλός βαθμός καινοτομίας και εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τη λειτουργία τους, σε συνδυασμό με τους χρηματοδοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα λοιπά Ευρωπαϊκά Ταμεία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή, μετά από τα χρόνια της κρίσης και τη δοκιμασία της πανδημίας, σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέσα από επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης.

«Η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξία. Σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική θέση της ως πύλης εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, δύναται να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία», τονίζει χαρακτηριστικά ο CEO της τράπεζας.

Η Alpha Bank, άλλωστε, διαθέτει μακρά σχέση με τους κορυφαίους ομίλους της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, μεταξύ άλλων, στους τομείς του Λιανικού Εμπορίου, του Τουρισμού (αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων υψηλών προδιαγραφών), την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το real estate.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο των υποδομών η Τράπεζα χρηματοδοτεί την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου της Θεσσαλονίκης, υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, παρέχοντας μάλιστα για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή το εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing), και πρωταγωνίστησε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων στη Fraport, που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην ουσιαστική αναβάθμιση του Αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

«Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους. Στην Alpha Bank είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους την υγιή επιχειρηματικότητα και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης. Στηρίζουμε όχι μόνον τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμβάλλουμε, έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το αύριο», υπογραμμίζει ο κ. Ψάλτης.

Αρωγός της τοπικής κοινωνίας και του πολιτισμού

Η Alpha Bank είναι ταυτισμένη και με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης καθώς διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες, μέσω του ισχυρού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς που ενισχύουν το πολιτιστικό αποτύπωμ της πόλης. Μεταξύ άλλων, με την αποκλειστική υποστήριξη της Alpha Bank στη δράση «Σινεμά για όλους», το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσφέρει ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας στο σινεμά, με την προσαρμογή ταινιών ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Μάλιστα, 2021, η συνεργασία της Alpha Bank με το Φεστιβάλ επεκτάθηκε και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, με την προβολή για πρώτη φορά ενός καθολικά προσβάσιμου ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα, η Τράπεζα υποστηρίζει, μέσω υποτροφιών προς νέους σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στους τομείς της γεωργίας, της οικολογίας, του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και των επιστημών ζωής.  Μέσα από το «Πρόγραμμα Υποτροφιών» το οποίο η Τράπεζα υποστηρίζει από το 2014, έχει συμβάλει στο να δοθεί η δυνατότητα σε 26 αξιόλογα παιδιά, με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση που επιθυμούν και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Άλλωστε, η τάση για για βιώσιμη ενασχόληση με τον αγροδιατροφικό τομέα γίνεται ολοένα και πιο έντονη γεγονός που επιβεβαιώνεται από την υπερκάλυψη των προσφερόμενων θέσεων σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ