Skip to main content

Ψινάκης: Θα μπω στο μπαλόνι για Θεσσαλονίκη και ό,τι γίνει(vid)

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ξεκινά το ταξίδι του με αερόστατο και αναμένεται να προσγειωθεί την Παρασκευή το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκινά το ταξίδι του με αερόστατο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος αναμένεται να προσγειωθεί την Παρασκευή το πρωί στη Θεσσαλονίκη. «Θα μπω στη Θεσσαλονίκη και ό,τι γίνει» είπε χαμογελώντας ο δήμαρχος Μαραθώνα μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο πριν ξεκινήσει. Ωστόσο, ο αντίθετος αέρας καθυστερεί την απογείωση του αερόστατου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί. 

Το αερόστατο θα οδηγούν δύο πιλότοι, ενώ μαζί με τον δήμαρχο θα είναι και ένας φίλος του. Όταν δύσει ο ήλιος θα προσγειωθούν σε όποιο σημείο της χώρας βρίσκονται και την επόμενη τα ξημερώματα θα συνεχίσουν για τη Θεσσαλονίκη, όπου μετά από 25 ώρες αναμένεται να προσγειωθούν στον Λευκό Πύργο. «Την Παρασκευή το μεσημέρι θα είμαι στην αγκαλιά του Μπουτάρη», ανέφερε ο κ.Ψινάκης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η μοναδική προμήθεια για το ταξίδι με το αερόστατο είναι το νερό.

«Έχει νοτιά δυνατό, που σημαίνει ότι το αερόστατο θα πηγαίνει προς τα πάνω. Οπότε δεν θα βρεθούμε στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο» ανέφερε με χιουμοριστικό τρόπο ο Ηλίας Ψινάκης και συνέχισε λέγοντας αυθόρμητα: «Εάν δεν σας ξαναδώ, γεια σας»

Αφορμή του πρωτότυπου ταξιδιού με αερόστατο που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τους Δήμους, τις Περιφέρειες και Πολιτιστικούς Φορείς της Βορείου Ελλάδας, με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει στις 20 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Έφεσος Ι του Ξενοδοχείου Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε εκφράσει το σχεδιασμό του δήμου για να δημιουργηθεί στην πόλη βάση για αερόστατα.